Witajcie,
Mam taką sytuację, że Klient nie odebrał paczki z paczkomatu i wróciła ona do mnie. Zaraz napiszę do niego, ale mam pytanie - czy, gdyby chciał mieć ją ponownie wysłaną, to ma możliwość opłacenia ponownej przesyłki?
Mam połączone aukcje WOŚP z menagerem paczek inPost i nie wiem, czy w przypadku, gdy system widzi opłaconą przesyłkę, pozwoli na ponowne jej opłacenie w tym samym systemie. Czy muszę coś zrobić, żeby można ją było ponownie opłacić?
@mag252 Umów się z nim na konkretną datę i godzinę ,wystaw mu na kup teraz w kwocie za jaką kupił i niech drugi raz kliknie . Na charytatywnych aukcjach opłat za wystawianie ani prowizji nie ma.
I co, drugi raz ma płacić za ten sam przedmiot? Przecież on wszystko opłacił, tylko przesyłki nie odebrał. A za zero 0,00 zł raczej nie mogę wystawić.
Pogrzebię, czy da się dopłacić za przesyłkę, ale wątpię, żeby allegro umożliwiało taką opcję.
Niech klient Ci zapłaci za przesyłkę na Twoje prywatne konto lub dopłaci do aukcji (nie wiem czy na WOSPie można dopłacić), w managerze paczek Inpost sprawdź kwotę ile kosztuje ponowne wysłanie, przy powtórnym generowaniu listu przewozowego powie Ci jaką kwotę. Możesz zasilić managera paczek inpost i opłacić tymi pieniędzmi opłacić przesyłkę.
Obejrzyj Managera Paczek Inpost 🙂