anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

WOŚP i obciążenie sprzedawcy

akte83
#1 Nowicjusz

Hej,

czy tylko ja mam takie szczęście? Jakim cudem, przy aukcjach WOŚP z blokadą anulowania zamówienia czy zwrotu pieniędzy, jesteśmy obciążani kwotą wystawionego przedmiotu? Wystawiłam na WOŚP usługę. Minutę po jej zakupie, w niedzielę, kupujący zaczął mnie oskarżać o oszustwo 😄 Long story short, w obawie o swoje bezpieczeństwo nie chciałam zrealizować usługi wymagającej ode mnie kontaktu z tym osobnikiem, chciałam oddać pieniądze kupującemu. Allegro blokuje te możliwości z tym związane w aukcjach wosp, a później radośnie obciąża mnie pełną kwotą. Czy to nowa metoda zarabiania przez allegro na tym, że ktoś chce wspomóc fundację?? Serio?? Czy można się od tego jakoś odwołać??? Bo oczywiście allegro milczy. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@akte83 

Cześć, widzę, że Doradca zajął się Twoją sprawą i wierzę, że uda się wyjaśnić tę sytuację. Nadałem sprawie priorytet. Otrzymasz odpowiedź mailowo.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

akte83
#1 Nowicjusz

Dziękuję za wiadomość. Zadałam to pytanie już dwóm osobom, również podczas wyjaśniania sprawy z kupującym i allegro. Liczę, że uzyskam jakąś odpowiedź. Gdyby człowiek miał takie pieniądze na zbyciu, nie urządzałby aukcji bezkosztowo tylko wpłacił bezpośrednio na fundację. 😞

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@akte83 

Oczywiście, wszystko rozumiem. Gdybyś nie otrzymał do jutra sensownej odpowiedzi to daj mi znać, będę działał dalej i wtedy skontaktuję się z Doradcą, który zajmuję się Twoją sprawę. Dobranoc!

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów