anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aukcja allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
laczkaaa
#1 Nowicjusz#

wystawilam aukcje na WOśP.nie mam do tej pory ani etykiety ani pieniedzy na wysylke. nie moge porbrac etykiety gdys kaze mi oplacic a pokazuje saldo 0 zł. Jak mam zdobyc etykiete?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@laczkaaa Przesyłkę InPost przez Allegro nadasz, po połączeniu Twojego konta Allegro z narzędziem przewoźnika, Managerem paczek InPost

Tutaj znajdziesz instrukcję nadawania przesyłek Allegro. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
laczkaaa
#1 Nowicjusz#

właśnie o to chodzi, że ja już połączyłam konto Allegro z Managerem Paczek. Proszę o konkretną wskazówke w jaki sposob otrzymać etykiete. Fajnie gdyby Pani nie odopwiadala automatycznie tylko przyjrzala sie tej sprawie. Konta sa polaczone. Opcja pobrania etykiety jest niekatywna.

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@laczkaaa nie mam wglądu, w to czy powiązałaś już swoje konto z Managerem paczek oraz w sytuację, co jest tam wyświetlane - dlatego na pytanie " Jak mam zdobyc etykiete?", wysłałam link do miejsca, w którym możesz to zrobić. 😊

Teraz kiedy mam więcej szczegółów o sprawie, mogę dokładniej pokierować krok po kroku.

1. W pierwszej kolejności przejdź proszę do tej zakładki -> Import Allegro InPost 
2. Wybierz status przesyłki "niewygenerowane" (w przypadku opłaconego zamówienia, powinno się automatycznie wyświetlić).
3. Jako "typ przesyłki" zaznacz dokładnie taki, jak w zamówieniu czyli Allegro Paczkomaty InPost.
4. Wybierz sposób nadania paczki - po tym potwierdź wybór przyciskiem "PRZYGOTUJ"
5. Po powyższym kroku wyświetli się komunikat o pomyślnym utowrzeniu przesyłki, kliknij w "PRZESYŁKI ALLEGRO"
6. W tym kroku, należy wybrać przycisk "OPŁAĆ", który znajdziesz w kolumnie "AKCJE"
7. Aby wygenerować etykietę, kliknij w "AKCJE" opłaconej przesyłki i wybierz opcję "DRUKUJ ETYKIETĘ". 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
laczkaaa
#1 Nowicjusz#

właśnie o to chodzi, że gdy klikam "opłać" to mi mówi, ze nie mam śrdków (od poczatku pisze  o tym, że mam saldo 0) na koncie i żebym doładowała konto, a osoba ktora wygrala aukcje zaplacila za przesylke wiec pieniadze chyba powinny wplynac na moje konto, abym mogla oplacic przesylke i miec mozliwosc wygenerowania etykiety?

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

Pieniądze za przesyłkę wpłynęły na Twoje konto na Allegro.

Teraz musisz zapłacić (np. kartą) za 1 przesyłkę tak jak Cię prowadzi Manager paczek i wygenerować etykietę, a pieniądze odebrać od Allegro

oznacz moderatorów
laczkaaa
#1 Nowicjusz#

Gdzie mogę sprawdzić, czy faktycznie wpłynely? W Roliczeniach Allegro moje saldo wynosi 0 zł

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

Poszukaj zakładki: saldo i historia operacji - nie zalinkuję, bo ja tu jestem na koncie firmowym. Tam powinnaś mieć wpłatę i "guzik" do wypłacenia pieniędzy na swoje konto bankowe

oznacz moderatorów