anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę wycofać sprzedaż na WOŚP? Przy zakończonej już licytacji?

oliloli1991
#7 Wielbiciel#

J.w. czy po anulacji sprzedaży. WOŚP zwróci kupującemu pieniądze?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@oliloli1991 licytacje na Allegro są wiążące, dlatego nie możesz anulować tej sprzedaży, organizacje charytatywne nie zwracają darowizn. Czy mogę wiedzieć dlaczego chcesz anulować sprzedaż? Czy coś się stało z produktem, który był przedmiotem Twojej oferty? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@oliloli1991 bardzo Cię przepraszam, ponieważ wprowadziłam Cię w błąd. Owszem, Ty nie możesz anulować tej sprzedaży, ale może to zrobić Kupujący. W ofertach wystawionych na cel charytatywny obowiązują te same zasady zwrotów i reklamacji co w innych ofertach Allegro. Czyli możesz skontaktować się z osobą, która wygrała, wyjaśnić co się stało i poprosić o anulowanie zamówienia, wówczas po otrzymaniu zgody na przekazanie danych do przelewu organizacji charytatywnej, środki zostaną zwrócone na konto Kupującego. Tutaj bardziej szczegółowa instrukcja.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LaLuna_1008
#7 Wielbiciel#

Witam, mam pytanie - wystawiłam produkt na licytację dla WOŚP aukcja się zakończyła, wiadomo kto ją wylicytował jednak do dziś nie ma wpłaty od tej osoby- co w tym przypadku?

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@LaLuna_1008 Nic nie zrobisz ,kupujący może zrezygnować i nikt go nie zmusi do zapłaty ,sam mam paru takich .Najlepiej poczekaj i wystaw w przyszłym roku lub wystaw na inny cel charytatywny , lista organizacji jest na allegro.

oznacz moderatorów

LaLuna_1008
#7 Wielbiciel#

@mwmonety dzięki 

oznacz moderatorów

LaLuna_1008
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów