anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić rodzaje i koszty wysyłki

Impega
#7 Wielbiciel#

Wystawiam na aukcję komiks i nie mogę sobie poradzić z wpisaniem rodzajów i cen przesyłek. Proszę o pomoc 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro Lokalne?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Impega aukcję wystawiasz na WOŚP? Jakie konkretnie masz pytania jeśli chodzi o rodzaj i cenę przesyłek? 
Cennik stworzysz w tej zakładce, wybierz przewoźników. Przesyłek nie nadasz za pośrednictwem Allegro.
Jeśli chodzi o InPost, możesz powiązać konto Allegro z kontem w narzędziu nadawczym InPost (Manager Paczek), importować zamówienia z Allegro i w ten sposób generować etykiety.
Wtedy możesz ustawić maksymalnie takie koszty przesyłek:
dla płatności z góry:
Allegro Paczkomaty InPost – 11,49 zł brutto
Allegro miniKurier24 InPost – 12,49 zł brutto
Allegro Kurier24 InPost – 14,99 zł brutto (przesyłki o maksymalnej wadze do 30 kg i sumie boków do 160 cm).
W ustawieniach dostawy powinieneś wybrać Oferta specjalna - Allegro InPost.

Możesz też skorzystać z szybkich nadań i samemu wpisać dane kupującego (sprawdź jednak przed stworzeniem ustawień dostawy cennik), wówczas wybierz "Metody dostawy rozliczane na umowie własnej".

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mag252
#9 Pomysłodawca#

Czy dobrze rozumiem, że po powiązaniu konta Allegro z inPost stawki są niższe? Czy to dotyczy też osób prywatnych, czy trzeba być firmą, super sprzedawcą lub spełniać jeszcze jakieś warunki? 
I czy można wysyłać samemu paczki wtedy, kiedy są gotowe?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mag252 Tak, z wynegocjowanych stawek z InPost mogą korzystać również posiadacze kont prywatnych. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mag252
#9 Pomysłodawca#

zalogowałam się w systemie allegro-inPost, zaimportowałam aukcje i koszt jednostkowy jednej przesyłki jest taki sam, jak przy szybkim nadaniu w inPost. Gdzie jest więc ta zniżka?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mag252 czy możesz przesłać zrzut ekranu, jak to u Ciebie wygląda? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@mag252 Albowiem należy ustawić w cenniku opcję "Allegro Paczkomaty InPost", a nie "Paczkomat InPost". Wtedy będzie po 11,49 zł za małą

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

mag252
#9 Pomysłodawca#

Ale wtedy muszę wysłać do paczkomatu z oznaczeniem allegro? 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@mag252 Broń Boże 🐭 Zanosisz do normalnego paczkomatu InPost. Zielone automaty Allegro One to zupełnie inna usługa i nie ma nic wspólnego z InPost

oznacz moderatorów

mag252
#9 Pomysłodawca#

Tylko, że ja wtedy muszę opłacać za pośrednictwem aplikacji pewnie? Albo menadżera paczek?
Bo do tej pory płacę z InPost szybkie nadania.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@mag252 Nie wiem, czy się da aplikacją. Ja używam Menedżera Paczek na stronie InPost. Tylko najpierw trzeba tam połączyć swoje konto z Allegro. Ale to robisz tylko raz, potem hula 🐭

oznacz moderatorów

mag252
#9 Pomysłodawca#

wcale nie chcę z aplikacją! Tym lepiej, że nie trzeba.

oznacz moderatorów

mag252
#9 Pomysłodawca#

ale na pewno ja też płacę 11,49 zł, nie tylko klient? Nie chciałabym jednak wyjść jak Zabłocki na mydle 😉 I etykietę można generować i drukować tak samo, jak z InPost?

oznacz moderatorów

mag252
#9 Pomysłodawca#

właśnie doczytałam, że trzeba korzystać z Menagera Paczek. Utworzyłam sobie konto, ale w symulacji wysyłki wyszło, że ceny są takie same jak przez InPost, więc uznałam, że będę wysyłać bezpośrednio z Inpost, skoro wychodzi na to samo 😄 a tu się okazuje, że trzeba ustawić "allegro paczkomaty InPost"....lepiej dowiedzieć się późno, niż wcale 😛
Nie wiem tylko, czy mam to stosować już teraz, czy od kolejnego Finału; większość aukcji mam już rozplanowane...

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@mag252 To jest kwestia ustawień w cenniku dostawy. Więc jeśli aukcje są zaplanowane, ale jeszcze nie wystawione, to powinno dać się zmienić 

oznacz moderatorów