Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pierwszy raz wystawiłam przedmiot na aukcji WOŚP, licytacja się zakończyła, kupując zapłacił, wybrali sposób wysyłki paczkomat Inpost, ale nie mam etykiety ani kodu do wysyłki, nie bardzo wiem jak mam to teraz wysłać. Czy etykieta generuje się automatycznie? Czy gdzieś ja musze sama wygenerować?
Dzień dobry @perelka_82! Już wyjaśniam 🙂
Aby nadać przesyłki InPost konieczne będzie połączenie Twojego konta Allegro z narzędziem przewoźnika, Managerem paczek InPost.
Aby to zrobić wejdź proszę tutaj, utwórz konto, następnie (upewnij się, że jesteś zalogowana na koncie Allegro, które chcesz połączyć oraz sprawdź proszę czy nie masz włączonej blokady wyskakujących okienek (pop-up)).
W Managerze przesyłek wybierz Allegro > Import Allegro InPost. Na ekranie pojawi się przycisk "zarządzanie kontami", kliknij "dodaj nowe" określ dowolną nazwę dla konta i potwierdź klikając "powiąż". InPost przekieruje Cię na Allegro, gdzie dokończysz proces.
Na kolejnym ekranie wpisz kod autoryzacyjny (zostanie podany automatycznie) i wybierz "dalej", możliwe, że konieczne będzie ponowne zalogowanie do konta Allegro. Pojawi się komunikat "Udało się!", a gdy zamkniesz okno z kontem Allegro, powrócisz do Managera przesyłek. Kliknij tam proszę "gotowe". Powiązanie może potrwać kilka minut.
W tej zakładce będziesz miała informację o wszystkich powiązanych aplikacjach.
Tutaj znajdziesz szczegółową instrukcję nadawania przesyłek.
Zamówienia kupujących automatycznie zaciągną się do Managera paczek, gdzie będziesz mogła wygenerować etykiety 🙂
Cena dostawy będzie odrobinę wyższa, niż to, co zapłacili kupujący, ponieważ masz nieaktualny cennik dostaw w ofertach. Aktualnie cena dostawy metodą Allegro Paczkomaty InPost to 11,49 zł dla płatności z góry.
Dla przyszłych aukcji cennik możesz edytować w tej zakładce.
Dziękuję za pomoc🙂 paczki wysłane 💪
Najłatwiej jest wejść na stronę inPost:
https://inpost.pl/SzybkieNadania/pl
Należy wpisać dane kupującego oraz swoje. Aby znaleźć e-mail kupującego proszę wejść w zakładkę Moja Sprzedaż - zamówienia od kupujących, a potem wybrać status płatności "opłacone". Tam znajdzie Pani dane Kupującego. Mail jest zakodowany i go nie widać - żeby go skopiować należy kliknąć na napis "kopiuj e-mail" znajdujący się pod imieniem i nazwiskiem oraz numerem telefonu Kupującego. Teraz są już wszystkie dane, więc należy je przekleić w odpowiednie pola, wybrać "wysyłam i płacę" oraz wybrać, czy chce Pani drukować etykietę, czy nie. A potem już tylko zapłacić.