Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Menadżer przesyłek, jak kliknę Zamówienia Allegro, to pyta mnie o Adres email transakcji Allegro. Gdzie to znaleźć?
@alga0987 w szczegółach sprzedaży powinien być e-mail lub we wiadomością sprzedażowej
Paczkę nadaj w taki sposób, jak Ci będzie najwygodniej. Pieniądze na przesyłkę po prosty wypłać na swoje konto bankowe.
Kiedy na daję paczkę bezpośrednio przez Inpost, to opłaty są wyższe niż te które podaje Allegro. Czy jest jakaś możliwość nadania przesyłki w takiej cenie jak zapłacił kupujący? (nie mam umowy z Inpostem)
Opłaty przy nadawaniu przez InPost są zawsze wyższe . Możesz wysłać bez umowy przez menagera inpost o ile w ofercie była wysyłka tą formą . Klient wtedy płaci na wysyłkę przez allegro a koszt takiej wysyłki jest obecnie 10,95 zł . Jeśli samemu masz ustaloną mniejszą kwotę na tę formę wysyłki to i tak firma naliczy Ci kwotę 10,95 zł . Jak nie było w aukcji wyboru takiej formy dostawy tylko klient sobie ją sam zażyczył i opłacił to wysyłając samodzielnie obowiązuje cennik dostawcy. Klient wtedy sam powinien dopłacić różnicę ,chyba że samemu pokryjesz koszty.
Nie jestem pewna czy wszystko dobrze rozumiem.
Wystawiłam przedmioty na aukcje WOŚP i wybrałam cennik "Dostawa aukcja WOŚP", w którym jest: Paczkomaty InPost 11.99 lub odbiór osobisty.
Po zakończonej aukcji kiedy wybieram "Zamówienia" i "Nadaj przesyłkę", to przenosi mnie do mnie do okna logowania do Inpost. Zalogowałam się i udało mi się nawet zintegrować konta Inpost i Allegro. Inpost potrafi pobrać informacje o zamówionych przesyłkach z Allegro, ale ceny przesyłek liczy wg swojego cennika czyli np. przy gabarycie B - 18,99.
I tu nie właśnie nie wiem co robię źle 😞