anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Łamanie praw własności

wisniaa69
#7 Wielbiciel

Jak to jest że allegro nic z tym nie robi a wręcz zachęca do naruszania własności. 

Tworzę opisy, zdjęcia, płacę za kody EAN dla swoich produktów a inny sprzedający korzysta z tego wszystkiego bezkarnie i jeszcze składa na mnie skargę 😉 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @wisniaa69. Serwis w żaden sposób nie zachęca do naruszania praw własności intelektualnej. Co więcej, prowadzimy program Współpracy w Ochronie Praw, o którym możesz przeczytać w tym artykule.  

Zgodnie z obowiązującym zapisem 5.5 Regulaminu Allegro, z wprowadzonych do Katalogu Produktów treści mogą korzystać inni sprzedający. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wisniaa69
#7 Wielbiciel

Czyli zapisem regulaminu chcecie umyć sobie ręce. Jeśli ktoś wystawia produkty to wasze automaty same zachęcają do korzystania ze zdjęć oraz opisów innego sprzedawcy. Produkty sprzedawane prze zemnie są moim wymysłem, a ktoś inny robi prawie identyczny produkt służący do tego samego tylko zamiast np. ozdobnego otworu robi dwa, a cała reszta jest najnormalniej zerżnięta z moich aukcji. 

Dlaczego pozwalacie by ktoś podpinał się pod moje kody skoro w bazie g1s ewidentnie widać że to inny produkt ? 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wisniaa69 Jeśli sprzedający oferuje dokładnie ten sam asortyment, to może skorzystać z danych, które już znajdują się w Katalogu. 

Jeżeli uważasz, że oferta została błędnie podpięta pod produkt z Katalogu, to zgłoś to przez dedykowaną opcję "Zgłoś ofertę błędnie powiązaną z produktem". 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wisniaa69
#7 Wielbiciel

Skoro ja jako pomysłodawca tego elementu później wytwórca stworzyłem go od podstaw w druku 3d nadalem mu kod towaru w bazie g1s to jest on jeden i unikatowy. 

Jako producent nie udostępniam towaru innej frmie do dalszej odsprzedaży by nawet korzystał z mojego kodu i sprzedawał ten sam towar. 

Jeśli by sprzedawał mój produkt ok nie mam nic przeciwko, ale drugi sprzedawca bierze przerobione zdjęcie miniaturki przez ai , resztę dopisujecie mu z moich opisów i kolejnych zdjęć. 

Klient wchodzi patrzy i widzi moj towar na zdjęciach, niektórzy kupią a niektórzy zorientują się za wczasu że to inny sprzedawca . Ale większość z nich później pisze że do mnie że kradzione są zdjęcia i opisy o wprowadza ich to w błąd. 

Proszę nie pisać że mogę sobie zgłaszać błędnie powiązane produkty bo wasz automat czy algorytm to o przysłowiowy kant d.... Rozbić . Na zgłoszonych ponad 20 aukcji u jednego sprzedawcy zostało zapisane tylko jedno zgłoszenie 

A skoro nie robicie z tym nic bo nie jestem pierwszy a sądzicie że jeden punkt regulaminu umyje Wam ręce to może trzeba to zgłosić oficjalnie do UOKiKu i innych. 

oznacz moderatorów