anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Środki na Przelewy24 bez aktywacji.

MAMY ROZWIĄZANIE!
e-odblaski
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

dlaczego na naszym koncie pojawiły się środki na Przelewy24, jeżeli mamy aktywowane tylko PAYU?

Nie możemy teraz wypłacić tych środków bez aktywacji Przelewy24, a tego nie chcemy robić.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
xyz96
#21 Demiurg#

Musicie aktywować, inaczej nie wypłacicie.

oznacz moderatorów
e-odblaski
#8 Zapaleniec#

Super.

Dziękuję za odpowiedź. 

oznacz moderatorów
Hobbylandia_pl
#8 Zapaleniec#

Też mieliśmy taką sytuację. Kupujący może wybrać, czy chcę zapłacić za pośrednictwem PayU czy też Przelewy24. No i trzeba było aktywować Przelewy24, żeby wypłacić środki - https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jakie-dokumenty-przeslac-aby... 

Na plus to, że wypłaty z Przelewy24 są szybciej na koncie, niż z PayU.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@e-odblaski  miałem to samo jest to skur....o na siłę zmuszają do aktywacji, masz dwa wyjścia kopać się, walczyć i pewnie wygrasz lub olać i aktywować, mniej czasu stracisz 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 Dziękuję, że podzieliłeś się tutaj swoją opinią, ale jednocześnie proszę o pohamowanie emocji i dobór kulturalniejszych słów. Podczas rejestracji konta każdy Sprzedający dobrowolnie akceptuje regulamin i tym samym pkt. 5.7, który brzmi: 

"Sprzedający zobowiązuje się do akceptowania zapłaty od Kupujących za Transakcję za pomocą wszystkich metod płatności dostępnych w Allegro, w tym z wykorzystaniem Kart podarunkowych Allegro. Obsługa realizacji płatności Kupującego, w zależności od wybranej przez niego metody płatności, odbywa się na zasadach określonych w Załączniku nr 7A, Załączniku 7B do Regulaminu lub Regulaminie Kart Podarunkowych Allegro ." 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
e-odblaski
#8 Zapaleniec#

Powiedzmy sobie szczerze, - który użytkownik przeczytał od deski do deski Regulamin podczas rejestracji konta? Zapis o tym, że trzeba aktywować oba kanały powinien być widoczny w Panelu Klienta, np. Środki i historia operacji i od razu byłaby jasność. Widok, który jest tam aktualnie sugeruje, że użytkownik może sobie wybrać czy chce aktywować i który kanał.

oznacz moderatorów
__RPM_
#14 Krzewiciel#

Ja czytałem Regulamin tylko to było dawno. Ale tej zmiany nie akceptowałem. Wiele rzeczy zostało dopisane. Można dopisać jeszcze, że krowy mają skrzydła i potrafią latać.

Tak właśnie działa allegro. Przymusza sprzedawców do korzystania z ich pośredników, z ich dostawców.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@_HolaOla_  to tak samo jak bym dostał wypłatę od pracodawcy do banku X gdzie nie ma konta i informację załóż se konto to wypłacisz 🙂

Można było poprosić o aktywację sprzedawców a nie na siłę udostępniać jednorazowo przelewy24 do jednego zakupu, co by sprzedawcy aktywowali 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Adekpol
#13 Ambasador#

Dobrze że nie wymuszają wysyłek konkretnymi kurierami

A nie, czekaj...

oznacz moderatorów