anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

50zł Albo negatywny komentarz? Jak z taki mwogóle rozmawiać?

szczepekzecho
#8 Zapaleniec#

Jak w tytule dziś odebrał dywaniki, zaraz po tym Negat, + opinie o produkcie. że brudny towar i jakby używany.

Odpisałem na Negata że jeśli towar się nie podoba może odesłać.

Na to zmienił komentarz że jeszcze popękane, i założył dyskusję że chce 50zł.

Ja wolę żeby odesłał towar muszę sprzedać 3 kpl żeby tyle zarobić 😉

Po za tym na zdjęciach w opinii produktu pęknięć nie widać.

A Negata i tak będę mieć to już wiem z Autopsji. A to tego Jeszcze wysyp jego kolegów z podobnym roszczeniem.

Pytam co z takimi robicie?

ostatnio po sezonie użytkowania reklamacja mechanicznego uszkodzenia że za słaby a ewidentnie dywanik był rozerwany.

Naprawdę coraz trudniej jest handlować roszczeniowość zabija.

Jóź się zastanawiałem doliczyć z 10% i uznawać takie rzeczy ale wtedy nie sprzedam przez zawyżoną marżę. ;(

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

Jeśli tak jest to kupujący powinien za to odpowiedzieć i nie przez jaki zakaz tu...tylko...

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@szczepekzecho Od 21 października jest to niezgodne z zasadami Allegro, zgłoś Kupującego do Allegro. Możesz tutaj podać numer zamówienia i wezwać moderację - zadziałają w sprawie.

aazz.jpg

szczepekzecho
#8 Zapaleniec#

Zobaczę co zrobi,

w dyskusji poprosiłem o odstąpienie od umowy i odesłanie towaru.

Co prawda o to samo prosiłem w odpowiedzi do komentarza i za to mam dyskusję.

A jakoś gdy piszę do suportu mam dziwne wrażenie 😅

Choć było by miło gdy takich ukrócili,

Jak słyszę bo zgłoszę do allegro że nie chcesz uznać reklamacji, np po 18 miesiącach użytkowania i widocznych śladach użytkowania reklamację właśnie na te ślady to nie wiem czy się śmiać czy płakać 🤔😅

Choć czasem dla poprawy humoru lubię poczytać komentarze, najlepsze są te w stylu wydałem kilka złotych, kupiłem najtańszy odpowiednik na rynku i on nie jest taki fajny jak ten z najwyższej półki  i to wina SPRZEDAJĄCEGO. 

Albo ocena dywaników gumowych do Leona,  3 Gwiazdki - "Korytka dobrze dopasowane, zbierają kurz - widac odciśnięte buty," 

Jeszcze muszę 20 lat przeżyć do Emertury ale chyba pójdę na Rentę bo nie wiedze siebie w tej pracy za 10 Lat 😂😂

Jestem tu już od prawie 21 Lat i powoli nie nadążam 😅

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

@szczepekzecho 

Uważaj bo  odeśle Ci utytłane wiadomo czym...

oznacz moderatorów

szczepekzecho
#8 Zapaleniec#

9 na 10 takich zwrotów jest poniszczone (chyba celowo)  i i tak nadaje się tylko do utylizacji, 

Ale wolę dopłacić niż dać takiemu TYPOWI choćby złotówkę być na mnie do przodu.

Może jestem trochę jak typowy pies ogrodnika ale dać raz to zaraz będę mieć Plagę jego znajomków i ich znajomków i wtedy zrobi się kłopot.

Kiedyś na FB mieli nawet swoje grupy na szczęście są sukcesywnie usuwane.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Taką rzecz się na policję zgłasza próba doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzenia mieniem i szantaż. Jak dzielnicowy zapuka porozmawiać to mu rura zmięknie.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A ty zainwestuj w 1 rzecz kamerkę i nagrywaj pakowanie plus stanntowaru przed spakowaniem i zwroty - szybko się zwróci  dowody będziesz miał na policję

oznacz moderatorów

Yrecki_z_Jelonki
#9 Pomysłodawca#

Nie umiem zrozumieć.
Niby już każdy prowadzący działalność ma swoją księgową / doradcę podatkowego...
ale żeby mieć swojego firmowego prawnika, to już mało kto pomyśli.
Żenada.

oznacz moderatorów

szczepekzecho
#8 Zapaleniec#

Yerecki chyba za mały jestem na Prawnika na etacie - Taki może zarabiać więcej niż Ja aktualnie 😉  a z każdym **piiip**ółkiem biegać do Radcy czy Kancelarii mija się z celem.

Nie każdy prowadzi wielki e-commerce, może jestem przez to żenujący, ale robię co umiem  i najlepiej jak umiem ☺

oznacz moderatorów