anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

58 ofert z podróbkami znanych marek.

MAMY ROZWIĄZANIE!
77786
#8 Zapaleniec

58 ofert z podróbkami znanych marek.  

Przedmioty użytkownika ALLKOB - Wentyle - Allegro

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
gdvorek
Moderator
Moderator

@77786 zgłosiłem wszystkie oferty do weryfikacji. Dzięki za czujność.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
77786
#8 Zapaleniec

Ta ochrona marek jak narzędzie do
usunięcia konkurencji. Bo ten sprzedawcą sprzedaje podróbki
Znanych marek i nic z tym nie robicie. . A jak ktoś inny, wystawi to samo na 5 złotych taniej, zablokujecie konto, bo to podróbka. I po 30 nikt nie będzie kupować. Tak to wygląda...
Czemu jemu wolno sprzedawać a innym nie ? On sprzedaje podróbki po 30 złotych, które na a l i e piiip**s kosztują 5. A na fabryce 0.2 złotych w zakupie. Bo usunęli prawie wszystkich kto spredawal taniej. 

oznacz moderatorów
77786
#8 Zapaleniec

Kupuje po 20 groszy, sprzedaje po 30 złotych. Dobry interes. Innych kto był odważnym sprzedawać, taniej zablokowali konta. Trzeba pilnować interes. I usuwać "prawdziwe" podróbki. A to nie prawdziwa podróbka. To nie to.... To trzeba udowodnić nie wiadomo jak. Jakieś podwójne standardy. Trzeba, że by zgłosiła osoba uprawniona do zgłoszenia, która ma to gdzieś. I kiedy ona zgłosiła. O dziwo na tydzień oferty zniknęły. A potem kiedy zgłoszenie, nieaktualne znów oferty są. Jakimś cudem sprzedawcą wie, że na niego jest zgłoszenie. I usuwa swoje nie podrobeczki. Taki cuda.

oznacz moderatorów
77786
#8 Zapaleniec

Sprawdziliśmy Twoje zgłoszenie – ta oferta nie zawiera zgłoszonego naruszeniaZrzut ekranu (4754).png

TO jest MERCEDES, czy nieznany producent MERCEDESA ? Jakaś mafia podróbek!!!

oznacz moderatorów
77786
#8 Zapaleniec

Zrzut ekranu (4755).png

TO jest BMW, czy nieznany producent BMW ?
Jeżeli to jest producent nieznany to jeść PODRÓBKA!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@77786  ja tam wolę jeść podroby, a nie podróbki😉

a tak btw, to nie wiem, czy wiecie, ale jak się kliknie w nieznany producent, to się okazuje, że on ma całkiem spory asortyment na Allegro 😁

KOGIEL_T_0-1758043971009.png

oznacz moderatorów
kovek
#11 Animator

Sprzedawca nawet olewa ciepłym moczem rozporządzenie GPSR i nie dodaje informacji o bezpieczeństwie 😄 A prawdziwe oryginalne wentyle BWM kosztują ponad 150 złotych

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dziękuję za link, szkoda że swojej marki nie znalazłem.

A tak przy okazji:  jeśli na guziku koszuli wygraweruję sobie znak  Mercedes (chyba najłatwiej)  to czy to będzie już podróbka czy jeszcze nie?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@br. będzie to na pewno wykorzystanie logo marki i wtedy może być to naruszenie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br.  po prostu zanim sobie wygrawerujesz sprawdz jaką ochroną objęty jest znak "mercedes" bo może to być naruszenie znaku towarowego ale nie musi. W zalezności cojest wpisane a dokumencie potwierdzającym ochrone marki

Aha jeszcze jedno. Taki grawer np na terenie Europy może być naruszniem ale poza nim już nie

Wiec jest wiele zmiennych .......

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_Likos_  Ok,  czyli jeżeli producent (czyli grawer)  jest w Chinach to naruszenie prawa zależy tylko od przepisów Chińskich,  wydaje się więc  że  grawerowanie jest uprawnione.

Pozostaje problem dystrybucji,  ale jak zauważyłem to te kapselki do wentyli  w autach są  zwykłe plastikowe bez  oznaczeń.

Czy upiększanie swojego auta jest u nas  zabronione?

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br.  nie . to nie tak. Nie ma znaczenia gdzie wykonano grawer. Znaczenie ma gdzie jest użytkowany logotyp.

Jeśli wygrawerujesz sobie tego merca i włożysz go do sejfu nie pokazując nikomu to wielce prawdopodonym jest że firma mercedes sie nigdy do Ciebie nie przyczepi 🙂

Ale jak już pójdzesz w koszuli z takimi guzikami na prazentacje ramówki telewizji i bedzie to ( wizerunek marki) wykorzystane w TV i internetach to tutaj już bym raczej prawa autorskie sprawdził przed wyjsciem:)

No i oczywiście jeszcze inną sytuacją jest sprzedaż produktów i zarabianie pieniędzy z wykorzystaniem zastrzeżonego znaku towarowego

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_Likos_  Ja to z grubsza wiem,  wiadomo, jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

Na przykład nie wolno zarabiać na reklamowaniu,  zachwalaniu serwisu Allegro,  Allegro można publicznie chwalić ale za darmo.  Podobnie z innymi markami.

Oczywiście że jeśli do auta Mercedes dokręce sobie kapselki wentyli od Suzuki  to obydwie  firmy magą mnie ścigać za  nieuprawnioną reklamę.  Ale jeśli  do mojego auta nie ma fabrycznych takich pięknych kapselków to nie wolno mi sobie ich  dokupić lub wyrzeźbić?

Ja rozumiem konieczność tępienia podrób ważnych elementów, ale takie gadżety?

Usuwanie takich ofert coraz bardziej kojarzy mi się z  Inkwizycją i polowaniem na  czarownice...

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br. cóż własnie sie dowiedziałem że samo posiadanie podróbek w Polsce nie jest karalne. Karalnym jest tylko wprowadzanie do obrotu.

Czyli śmiało sobie graweruj 🙂 tylko nie sprzedawaj ani nie oddawaj nikomu 🙂

https://www.infor.pl/prawo/prawo-karne/ciekawostki/6980722,posiadanie-i-handel-podrobionymi-towarami...

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_Likos_   Dzięki,  zaraz się za to biorę,  tylko może kiedy znajdę trochę czasu.....

oznacz moderatorów
kovek
#11 Animator

Doprawdy niesamowite jest jak ludzie dorabiają się w Polsce na  podróbkach i kradzieży i to za przyzwoleniem społeczeństwa

oznacz moderatorów
77786
#8 Zapaleniec

Zrzut ekranu (4758).png

oznacz moderatorów