Witam. Mam pytanie dotyczące Allegro Ads, czy może mi ktoś doradzić czy opłaca się aktywować tę kampanię czy pozostać przy płaceniu za wyróżnienia, Allegro Ceny itp. Gdy mieliśmy rabat na start to pięknie to wyglądało, ale tera te prowizje i koszty za przesyłki są tak wysokie, że sprzedaż zaczyna się nie opłacać. Jestem początkującym sprzedawcą, więc będę wdzięczny za wszelkie porady.
Hej, poszukaj na kanale na YouTube vsprint - tam się znają na ADSach i jakiś materiał niedawno dodawali. W większości sytuacji ADSy wygrywają z wyróżnieniami.
Bardzo dużo zależy od konta, ofert itd. Ale prosta rada uruchom kampanię na Bestsellery tylko na listing (jak się nie da napisz do mnie powiem jak) produktów z budżetem około 50 zł dziennie i z min cpc.
Twoim pierwszem zadaniem jest tak zwiększanie CPC o grosze aby wydawać cały budżet.
Nie zwiększaj budżetu i nie przesadzaj z stawkami. Gdy już będziesz wydawać cały budżet poczekaj cały tydzień na tych ustawieniach i zobacz czy się spina kampania.
Jak ta strategia nie zadziała to mało co zadziała z kampanii.
Jeżeli stawka rekomendowana jest dwa razy wyższa niż min to daj tak w połowie jednej i drugiej.