Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam zablokowane wypłaty.Weryfikacja konta.MUsze podac IBAN aby wpłacić 1 zł.IBAN to PL i numer konta.Allegro chce aby były litery łacińskie i 9 cyfr.O co chodzi????NIe moge dokonac wpłaty 1 zł.
W piśmie podam że allegro blokuje mi wypłaty bo nie mogę dokonać weryfikacji danych.
Podstawa prawna tej weryfikacji to ustawa o praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu
@Amarelius Pewnie powodów do skargi może być więcej, jeśli konto jest prywatne a roczny obrót niewielki to cała weryfikacja może nie mieć uzasadnienia. Warto opisać w skardze całą sytuacje.
Tak jak już napisałem operator ma ustawowe uprawnienia ale ich użycia musi być adekwatne do sytuacji, ewentualnego zagrożenia.
Portal i operatorzy jadą równo po wszystkich i to dodatkowo z wadliwymi procedurami weryfikacji tak jak w przykładzie policjanta który ma uprawnienia do użycia broni ale nie do wyjścia na ulicę i strzelania na ślepo.
Mam konto firmowe i to jest weryfikacja danych.
@Amarelius napisał(a):
Mam konto firmowe i to jest weryfikacja danych.
OK ale weryfikacje mają rożne uzasadnienie dla różnych firm, inne ryzyko i wymogi będą dla spółek a do jednoosobowej działalności dla której w zasadzie nie ma większej potrzeby reweryfikacji.
Tym bardziej warto w skardze szczegółowo opisać problem blokowania środków. Problemy techniczne, niedostosowane procedury czy domaganie się dokumentów które już podsiadają może być nadużyciem ze strony operatora i portalu.
Myślę że to problem techniczny systemu allegro.Dlatego nie mogę dokonac weryfikacji danych.
W celu weryfikacji konta muszę wpłacić 1 zł.Wpisuje swoje konto i na dole czerwonym drukiem małymi literami pojawia sie komunikat:Niedozwolone znaki. Możesz wpisać tylko litery łacińskie (A-Z), cyfry (0-9).
Przez to nie mogę dokonać wpłaty złotówki.Od piątku mam zablokowane wypłaty.
Moderator pisał że to wina przeglądarki (żarty).Wiem że IBAN to PL i numer konta
Jak mam odzyskać swoje pieniądze od złodziejskiego allegro.
Dostałem też radę aby napisać UODO.
A z jakiego konta chcesz tą zł zapłacić?
Allegro ma taki formularz w celu weryfikacji danych tam jest pole gdzie wklaejam swój numer konta i wtedy powinno nastąpić przekierwanie na stronę mojego banku.Wtedy wpłacam 1 zł. Alllgro weryfikuje dane i oddaje po 2 dniach złotówkę.Robiłem to juz nie raz ale tym razem pojawia się taki komunikat jak wkleję numer swojego konta:Niedozwolone znaki. Możesz wpisać tylko litery łacińskie (A-Z), cyfry (0-9).Prze to nie mogę wpłacić ,a jak nie dokonam wpłaty to będę nie odblokują mi wypłat.
Czyli jest to kolejna próba, nie udało Ci się jeszcze przebrnąć do wysłania 1zł!
Próbowałem może kilkanaście razy i nic
@Amarelius Spróbuj wpisać sam 26 -cio cyfrowy numer bez PL
Wpisywałem i nic to nie dało.
@Amarelius napisał(a):
Zapewne do tego urzędu potrzebne jest oficjalne pismo z informacją o całej sprawie w odpowiedniej formie.
Najlepiej w formie elektronicznej z linku do UODO który podałem wcześniej przekieruje do https://epuap.gov.pl/wps/portal/strefa-klienta/katalog-spraw/sprawy-ogolne/ogolne-sprawy-urzedowe-2/...
potwierdzasz tylko profilem zaufanym tak ze jest od razu przypisana i będziesz miał odpowiedź do 30 dni