Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie
Dziś dostaje od klienta wiadomość że wczoraj widział u mnie produkt, dziś próbuje go znaleźć tak samo wpisując (u mnie aukcja cały czas istnieje i jest sprzedaż z dziś) przeszukuje wszystkie oferty i nie widzi.
W całej grupie sprzedażowej tendencja występuje następująca rano sprzedaż dochodzi do 10-15% sprzedaży w całej kategorii, następnie długa cisza (w kategorii sprzedaż trwa w najlepsze) wartość spada do 1-2% względem kategorii poczym znów rusza sprzedaż do 6-9% w kategorii na koniec dnia. Właśnie w trakcie tej ciszy mam coraz więcej zapytań czy aukcja będzie ponownie wystawiona, sprawdziłem i z innych kont skopiowałem link i w trakcie tej ciszy aukcje z wklejonego linku się normalnie wyświetlają ale po wyszukaniu w wyszukiwarce mimo promowania większości z nich, nie są widoczne.
podsumowywująć płacimy za promocję co 10 dni a allegro mimo takich samych wyszukań, wyświetla sobie je kiedy chce aby tylko cyfry się zgadzały.
P.S.
Wszystkie parametry są uzupełnione i nie jest to przyczyną braku wyświetleń
Z ciekawości, masz numery ofert, których nie widzą? Spróbowałbym szukać po nazwach. Zastanawiam się czy to ma związek z tym filtrem "czas dostawy 1 dzień", który wyklucza wszystkie oferty
Efekt jest widoczny na wielu kontach które nadzoruje, w tej chwili robię również próbę na kontach "konkurencji". Jest to na tyle uciążliwe że gdyby w trakcie "ciszy" szła sprzedaż to bez problemu na conajmniej 3 kontach byłbym top1 patrząc proporcję sprzedaży do "ciszy"
co do czasu wysyłki na niektórych kontach są produkty na zamówienie na innych są wysyłane w 24h i mieścimy się w tym czasie ponieważ kurier jest 2 albo czasem 3x dziennie gdyż wysyłamy kilkaset paczek dziennie.
Chyba usunęli mój post albo się nie pojawił, więc spróbuję ponownie, w skrócie 😉
Mam nadzieję, że nie testują po cichu ukrytej funkcji filtrowania ofert, tak jak testowo usunęli funkcję szukania w opisach.
Trafność jest zła 🙂
Chyba usunęli. Chyba jednak testują poprostu masakra na całym allegro a opłaty prowizje itd wszystko w górę
@Rad-Stol pamiętaj że nie tylko Ty promujesz więc jak jest dużo ofert to nie wszystkie będą na topie 😞
owszem nie tylko ja jednakże nie oznacza to że Allegro może nas "okradać" płacimy za reklamę tyle ile płacimy, i powinna być ona ciągła, jeżeli nie są w stanie tego zapewnić to powinni zmniejszyć opłatę za nią albo coś pokombinować.
Nasza sprzedaż to ich zarobek
Masz na myśli reklamę poprzez "wyróżnienie" oferty?
Tak dokładnie
allegro działa ostatnio tragicznie - ma okresy lagów i okrojonych możliwości (sprawdzałem na różnych komputerach z różnymi systemami operacyjnymi i przeglądarkami)
nie można wznawiać i wystawiać ofert - spróbujcie np: tuż po godzinie 00:00
tak samo jest z wyświetlaniem i prezentacją ofert
do tego część allegrowiczów ma wyłączoną opcję szukaj w opisie
u mnie zakupy odbywają się rano do 11tej następnie około 18tej i trochę około 22giej
Dokładnie 3 pory ruchu choć sprzedaż w kategorii idzie cały czas
@RED No to co się nie zgadza? Przed południem przy kawce w pracy, pod wieczór przy piwku po pracy i wieczorem po umyciu zębów, a przed snem😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Mycie zębów przed snem podczas zakupów na Allegro ? wyższa szkoła jazdy...
@pinsplash Nigdzie nie użyłem słowa "podczas"😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
tak z tymże choćby na tym profilu nie mam wszystkich aukcji wyróżnionych a jedynie część, jest ewidętna widoczność kontrolowania wyświetleń