Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro Polecony Inpost doręczany jest bez pisemnego potwierdzenia odbioru . Co za tym idzie , listonosz może tą przesyłkę wyrzucić do śmieci , zatrzymać dla siebie . Doręczyć sąsiadowi i zaznaczyć że dostarczył. Właśnie jestem w trakcie składania reklamacji dotyczącej takiej sytuacji .
Reklamacja dotycząca nie doręczenia przesyłki. Podaję dane i numer przesyłki . I buch wyskakuję komunikat. Nieprawidłowa reklamacja. Przesyłka ma status doręczona . Mam kilka takich przesyłek . Dodatkowo kupujący założyli mi dyskusji przez to że przesyłki mają status doręczonej a oni jeszcze jej nie otrzymali.
Czy macie to samo?
Allegro Polecony Inpost doręczany przez listonosza? 🤔 Co to za przesyłka?
poprawiłem już Allegro przesyłka polecona
@Templar78 przeczytaj poniższy wątek, temat podobny do twojego. Przy okazji poznasz stanowisko Allegro.😏
Farsa
Nie udostępniaj przewoźnika, który stwarza Ci problemy. Za zaginiecie przesyłki względem kupującego odpowiada sprzedawca i jak dotąd przepis dotyczący tej odpowiedzialności nie został zniesiony. Jeśli kupujący nie otrzymał przesyłki i z tego powodu składa Ci reklamację, trzeba będzie mu pokazać jego podpis na dokumencie odbioru, w przeciwnym przypadku reklamacja będzie zasadna.
Problem w tym że poczta zniosła obowiązek podpisywania odbiorów. Nie ma jak udowodnić tego że przesyłka dostarczona. Dla Poczty najważniejsze to żebyś fakturę opłacił na czas .