anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro usuwa aukcje za zdjęcia bez praw - ale to zdjęcia producenta O CO CHODZI?

Pulse
#11 Animator#

Czy ktoś może mi powiedzieć w czym rzecz?

"Otrzymaliśmy zgłoszenie od uprawnionego podmiotu, który współpracuje z nami w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw. Zweryfikowaliśmy i usunęliśmy wskazane oferty ze wszystkich rynków, na których były dostępne.

W opisach Twoich ofert zostały umieszczone zdjęcia i grafiki, do których wyłączne autorskie prawa majątkowe posiada inny podmiot. Takie materiały możesz zamieścić wyłącznie za zgodą podmiotu uprawnionego (lub podmiotu przez niego upoważnionego). Więcej informacji na temat naruszenia znajdziesz tutaj."

Używam oficjalnych zdjęć producenta z B2B można je używać a allegro usuwa aukcje i grozi, Allegro co to ma być?
Czy ktoś z Was też tak miał?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Jakiemuś pośrednikowi się nie podobało? 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

kolejna patologia na allegro - pisałem kiedyś, że jeżeli skończę przygodę z allegro jako sprzedawca będę pozywał serwis i jego użytkowników o użyte bez mojej zgody zdjęcia

@Pulse dowiedz się od allegro kto cię przyblokował

i sprawdź czy podobne zdjęcia są nadal w obiegu w serwisie

podejrzewam, że to jest robota konkurencji lub samego producenta, który sam chce tu sprzedawać.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Tak myślę, że mógłby zwyczajnie zapytać bezpośrednio producenta, właściciela zdjęć. Jest spora szansa, że o niczym nie wie. A w końcu to również jego strata.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów