Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, aktualnie wycofałem się z rynku .cz po jednym zakupie
Ponieważ dowiedziałem się iż po sprzedaży osobą detalicznym ( nie na FV) trzeba zarejestrować się w czechach do Vatu ? ( założyć tam firmę ?)
Druga sprawa może ktoś wie jak wystawić FV ?
Kupujący jest Vat EU i ja też
Wystawić Fv0% ? na jaką kwotę ?
Nie podawałem na aukcji że cene zawiera 21, czy 23 % vat
Dzwoniłem, średnio zorientowana jest
Najbardziej "przeraziło" mnie ta rejestracja do vatu tam
Powiedziałbym że bardzo słaba. Dużo pracy masz do odrobienia. Niestety, nikt tego nie zrobi za Ciebie. Taktyk jest kilka i trzeba to zrobić z wiedzą. Pierwszy przykład, VAT OSS
i cytuje
Procedura VAT OSS upraszcza proces rozliczeniowy, ponieważ po przekroczeniu limitu sprzedaży wysyłkowej w UE sprzedawca nadal może rozliczać podatek VAT w polskim urzędzie skarbowym – jest więc w stanie poradzić sobie sam, czyli bez pomocy biur rachunkowych z innych krajów UE.
Zobacz więcej: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-vat-oss-zasady-rozliczania-podatku-vat-w-ramach-pakietu-e-commerc...
Dzięki, poczytam
Narazie wycofałem sie z tamtego rynku, może być problem z gwarancjami również
@ElektroTechExtra mi księgowa powiedziała że do 40 000 nie trzeba nic zgłaszać potem też nie jest to skomplikowane wyżej masz linki OSS 🙂 Zmień księgową 😞
Dokładnie do kwoty 10000 euro rocznie nie trzeba się nigdzie rejestrować i kombinować. Stosuje się wtedy polską stawkę VAT 23% a fakturę należy oznaczyć w rejestrze JPK kodem WSTO_EE
Obrotu czy dochodu?