anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

API Inpost - podwójna zapłata za przyjazd kuriera

papier_czerpany
#10 Popularyzator

Od jakiegoś czasu korzystam z API inpost i generuję listy przewozowe bezpośrednio z panelu Allegro.
Dzisiaj miałem kilka przesyłek inpost- paczkomat i jedną inpost-minikurier. Zamówiłem przsyłkę z podjazdem.

Co mnie zaskoczyło, po zamówieniu podjazdu, wygenerowały mi się dwa oddzielne zamówienia podjazdu (2012874756 i 2012874757). Tak też jest to widoczne w Inpost. Czyli płacę 2x7 zł mimo że jestr to jeden podjazd.

W Inpost  przy różnych metodach dostawy ostatecznie sumują się one i przy "zamów kuriera" jeśli >5 na raz, za podjazd się nie płaci. 

W Allegro jeśli będę miał 4 w jednej metodzie i 4  w drugiej to i tak zapłacę 2x 7 zł. 

Pozdrawiam, 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@papier_czerpany nie widzę pytania w Twojej wiadomości, ale konsultuję, czy to prawidłowe działanie i wrócę z informacjami, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

papier_czerpany
#10 Popularyzator

@la_nika nie widzi Pani treści mojego wpisu na publicznym chacie? Nie bardzo wiem co mogę z tym zrobić...

oznacz moderatorów

la_nika

@papier_czerpany jeśli masz na myśli Twoją wiadomość tutaj na forum, to widzę ją w pełni i właśnie tę kwestię konsultuje. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

papier_czerpany
#10 Popularyzator

papier_czerpany_0-1769465843144.png

W załączeniu screen z zamówienia kuriera InPost. Jak widać oba zamówienia były złożone na raz (ta sama minuta i sekunda) natomiast zostały rozbite na dwa zamówienia i dwie opłaty. Jedno Inpost paczkomat, drugie InPost minikurier.

oznacz moderatorów