Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Jestem na Allegro prawie 24 lata. Sprzedawałem kiedyś regularnie, teraz raczej kupuję i to też okazjonalnie.
Interfejs użytkownika wyewoluował w międzyczasie do formy, w której się gubię. Nie mogłem np znaleźć gdzie w ustawieniach jest mój numer konta bankowego. Dopiero po powiadomieniu mailowym o wstrzymanej wypłacie mogłem kliknąć link żeby tam się dostać.
Ale nie o tym.
Wystawiłem na sprzedaż album w dziale antykwariat. Jedna sztuka, nigdzie nie wybierałem że mam ich więcej. Został sprzedany dwóm kupującym. Podejrzewam że opcja automatycznego wznowienia jest powodem. Ale czy to ma sens? Czy automatyczne wznowienie nie powinno działać tylko jeśli przedmiot nie został sprzedany?
Pozdrawiam
Paweł
@tezz10 miałeś zaznaczone automatyczne wznawianie oferty po jej zakończeniu. Dlatego też oferta była wznawiana 3 razy, m. in po zakończeniu przez wyprzedanie.
Dzięki za potwierdzenie mojej "diagnozy". Pozostaje pytanie czy to ma sens i jak tego uniknąć w przyszłości. Czy ja jestem jedyny, który się na to złapał?
Dzięki, tak zrobię. Z tym, że wtedy musze manualnie wystawiać ponownie kiedy się nie sprzeda
Taaa jasne. Działalność nierejestrowana też ma np swoje kilkaset ofert wznawiać ręcznie? To nie jest rozwiązanie, spokojnie mogliby zrobić tak jak na kontach firmowych. Dawniej na prywatnych zresztą działało to dobrze.
Nie nie jesteś jedyny. Wkurzam się na to od roku 2023, od maja dokładnie. Wtedy to zauważyłam, tyle, że komunikat wtedy był błędny o niewznawianiu sprzedanych egzemplarzy. Zgłosiłam to jako błąd. A oni radośnie jeszcze tego samego dnia lub następnego poprawili tylko komunikat.
Najgorsze w tym jest to, że do tej ludzie mają pernamentne bany za ten ich błąd. Widziałam tu wpisy ludzi, którzy wystawili ofertę, sprzedali, wysłali i zapomnieli. Wznowienie, nie wiedzieli o kolejnej sprzedaży, protekt i ban do tej pory. Najśmieszniejsze jest to, że pytani o termin wystawienia podawali czas, w którym ten komunikat był błędny. Czyli byli infrmowali o niewznawianiu sprzedanych egzemplarzy, potem portal to wznowił i nie wiedząc skończyli z banem.
Taki standardzik obsługi tutaj... Nie licz na poprawę. Pisałam już propozycje, próbowałam przez moderatorów. I kompletne nic... Widoczne sporo osób prywatnych promowanie wykupuje, a to zawsze darmowa kasa, a winę się zwali na sprzedawcę.