anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd przy wstawianiu aukcji poprzez REST API ale tylko dla wybranych aukcji?

lukasparts95
#7 Wielbiciel#

Witam.

 

mam problem przy wystawianiu ofert poprzez REST. Dziwne to ponieważ z tego co zauważyłem to problem występuje dla kategorii i wszystkich podkategorii Zderzaki. Pozostałe kategorie wskakują normalnie. Gdy ręcznie próbuje wystawić to wszystko jest ok. Rozumiem, że coś po stronie Allegro ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

la_nika
Moderator
Moderator

@lukasparts95 dzięki za zgłoszenie! Nie znalazłam informacji na temat takiego problemu ani innych zgłoszeń. Czy możesz podesłać zrzuty ekranu z komunikatem błędu, opisać jakie kroki i wykonujesz i co się dzieje? Zgłoszę to do zespołu technicznego. 

   Monika
   Moderator


   _____________
   Tak jak roślina, społeczność potrzebuje pielęgnacji i troski, by rozkwitać.
   Dbajmy o nasze dobre relacje!
oznacz moderatorów

lukasparts24
#8 Zapaleniec#

Aukcje wystawiam z własnej aplikacji na serwerze poprzez REST API.

Odpowiedź jaką dostaję dla elementów które próbuję wystawić w kategoriach Zderzaki lub drzwi samochodowe to:

{"errors":[{"**piiip**":"VALIDATION_ERROR","message":"nie może być puste","details":"Invalid value: null","path":"offerCriteria[0].offers[].id","userMessage":"nie może być puste"}]}

ręcznie sprawdzałem, i żaden nowy parametr w tych kategoriach nie jest wymagany. Natomiast w innych kategoriach udało mi się wystawić aukcje poprzez REST. Czyli zawiesza się przy poszczególnych kategoriach wystawianie poprzez REST.

oznacz moderatorów

lukasparts24
#8 Zapaleniec#

dla niektórych ofert nawet draft się nie tworzy.

"errors":[{"**piiip**":"ValidationError.MethodArgumentNotValidException","message":"Collection contains null or empty elements.","details":null,"path":"/sale/offers","userMessage":"Collection contains null or empty elements."}]}{"errors":[{"**piiip**":"VALIDATION_ERROR","message":"nie może być puste","details":"Invalid value: null","path":"offerCriteria[0].offers[].id","userMessage":"nie może być puste"}]}

oznacz moderatorów

la_nika
Moderator
Moderator

@lukasparts24 dziękuję przekazałam te informacje do zespołu API i wrócę z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź. Obawiam się jednak, że może to być dopiero po długim weekendzie. 

   Monika
   Moderator


   _____________
   Tak jak roślina, społeczność potrzebuje pielęgnacji i troski, by rozkwitać.
   Dbajmy o nasze dobre relacje!
oznacz moderatorów

lukasparts24
#8 Zapaleniec#

Dziękuje za informacje.

Temat już nie aktualny. Kolega informatyk już znalazł błąd. Przekazywany był dodatkowo pusty parametr przy wystawianiu aukcji co pokazywało następnie błąd.  Jedynie co zdziwiło mnie,  to to, że dotychczas to działało. 

Miłego wieczoru

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderator
Moderator

@lukasparts24 dziękuję za informację! Cieszę się, że już wszystko działa 🙂
Miłego wieczoru! 

   Monika
   Moderator


   _____________
   Tak jak roślina, społeczność potrzebuje pielęgnacji i troski, by rozkwitać.
   Dbajmy o nasze dobre relacje!
oznacz moderatorów