anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd przy wystawianiu nowej oferty

thom-sell
#9 Pomysłodawca

Witam, 

Tak jak w tytule nie wiem czemu tak się dzieje z niektórymi nowo wystawianymi ofertami. Próbowałem na dwa sposoby według wyszukanego produktu oraz bez gdzie sam wprowadzam parametry. Podaję kod EAN produktu w sumie to wszystkie dane jakie trzeba nawet opcjonalne. I bez zmian. Tylko marnuję swój czas bo piszę ofertę a tu taki klops. No nie bardzo jest to zabawne. Za dużo kombinujecie. Ta zmiana akurat nie jest strzałem w dziesiątkę. Ten problem tyczy się wielu osób. 

Zróbcie z tym coś. Z góry dzięki.

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@thom-sell Czy mógłbyś doprecyzować na czym polega według Ciebie ten błąd?

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

thom-sell
#9 Pomysłodawca

Przy wystawianiu nowej oferty po uzupełnieniu wszystkich informacji pojawia się komunikat: "Błędnie wypełniony formularz oferta nie może być wznowiona".  Jak sytuacja się powtórzy to wyślę screena.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@thom-sell I co nie idzie wystawić czy co ?

oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz

U mnie działa czy to ręcznie czy przez REST. Może faktury nieopłacone?

oznacz moderatorów

thom-sell
#9 Pomysłodawca

W fakturach nie mam zaległości a problem nadal się pojawia.  Taki błąd wyskakuje:  "Podczas wznowienia oferty wystąpił błąd. Oferta nieznaleziona. Została usunięta, zarchiwizowana lub nigdy nie istniała". Pierwszy raz ją wystawiałem. Czy allegro musi mieć produkt w bazie na swoich serwerach przed publikacją? Jeśli taki produkt u nich nie widnieje na liście to nie można go wystawić?  

oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz

Trochę dziwne, bo nie trzeba mieć powiązania z produktem, możesz wystawiać co chcesz.

Wystawiasz całkowicie od nowa, klikając Dodaj Nową?

Aaa teraz doczytałem, że chodzi o wznowienie. Spróbuj wystawić nową ofertę albo Wystaw Podobną

edit 2: nie umiem czytać 😄

oznacz moderatorów

thom-sell
#9 Pomysłodawca

Właśnie chodzi o nową ofertę która wcześniej nie była wystawiana. Dziwna sytuacja od niedawna mam z tym problem. Zawsze wystawiałem i wszystko było OK. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@thom-sell Udało Ci się zrobić zrzut ekranu lub zdjęcie z tym komunikatem? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

thom-sell
#9 Pomysłodawca

allegroplik.jpgwitam, problem dalej się pojawia i nie wiem czy to moja wina od strony technicznej przy wystawianiu ogłoszenia. Może allegro mnie blokuje za coś o czym nie wiem. Wcześniej tego problemu nie miałem. Prowadzę WD i chcę normalnie sprzedawać.  

oznacz moderatorów

cloudcloud
Była Moderatorka Allegro Gadane

@thom-sell konsultuję Twoją sprawę, wrócę z odpowiedzią, jak tylko czegoś się dowiem 🙂

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów

cloudcloud

@thom-sell udało mi się ustalić, że pracujemy nad szybkim rozwiązaniem problemu oraz, że pojawił się on u części naszych partnerów. Bardzo proszę Cię o cierpliwość.

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów

thom-sell
#9 Pomysłodawca

Dziękuję w takim razie czekam:)

oznacz moderatorów

thom-sell
#9 Pomysłodawca

Witam,

Chciałem się zorientować czy problem z wystawianiem ofert będzie rozwiązany? Bo nadal to samo. 

oznacz moderatorów

cloudcloud

@thom-sell po naszej stronie wszystko działa na ten moment poprawnie.

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz

@cloudcloud jest to rzadki przypadek, ale czasami podczas wystawiania podobnej oferty przycisk przez chwilę kręci się po kliknięciu i nic się nie dzieje, żadnego komunikatu. Po kilku kliknięciach przechodzi, czasami trzeba odświeżyć stronę.

Jedynie w konsoli widać odpowiedź z serwera z błędami walidacji, jakby oferta była całkowicie pusta. Ciężko to odtworzyć, może po weekendzie mi się uda, to spróbuję screena wkleić.

oznacz moderatorów

cloudcloud

@DarkStoorM byłabym bardzo wdzięczna 🙂

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów

thom-sell
#9 Pomysłodawca

Problem nie został rozwiązany i jestem w czarnej d..ie. Prowadzę własną działalność i chcąc wystawić przedmiot tak "od reki" własny opis zdjęcia nie ma takiej opcji od razu allegro wywala mi błąd. Zapewne macie informatyków i niech sprawdzą co takiego się pozmieniało że ten problem nadal mnie prześladuje. Funkcjonuje na allegro już jakiś czas co prawda sprzedaję od nie dawna ale problemu z wystawieniem oferty wcześniej nie było. Problem pojawia się wtedy gdy oferta jest wystawiana z poza platformy sky-shop z którą jestem zintegrowany. Może to ma wpływ ale niby czemu? Co ma piernik do wiatraka? W dużej mierze to mnie ogranicza. Nie wystawię sprowadzonego towaru bo jestem zblokowany!      

oznacz moderatorów

thom-sell
#9 Pomysłodawca

Na wcześniejszy post @DarkStoorM nie odpowiedziałem bo nie wiem o co chodzi.

oznacz moderatorów

KomputeronPL
#2 Obserwator

Trzy i pół roku minęło, a problem dalej się czasem pojawia...bardzo fajnie przygotowywać aukcje 30 minut i stracić postęp.

oznacz moderatorów