Jeśli brakuje danych, bo nikt nie pytał o nic przez miesiąc, to nie należy stosować kary 0/100, tylko pozostawić aktywną ostatnią ocenę w tej kategorii. Ocena 0/100 jest przecież zarezerwowana na najgorszych typów nie odpowiadających na pytania Klientów wcale, lub z ogromnymi opóźnieniami.
Takie bezsensowne zasady zmuszają do pogorszenia jakości, czyli robienia bardzo tandetnych i niepełnych opisów, aby dostawać dużą ilość pytań. Nie rozumiem dlaczego za złą jakość jest 100 punktów, a za najwyższą jakość 0 punktów jakości. Może to ktoś wyjaśnić? Przecież skoro nikt nie pyta to znaczy że opisy są doskonałe i wszystko wyjaśniające, tak? To oznaka wysokiej jakości, a nie zerowej.
@Pengano To nie jest kara. W tej mierze nie ma minusowych punktów. Możesz je albo otrzymać, albo nie.
Jeśli w ostatnich 30 dniach nie masz pytań od klientów i wiadomości w dyskusjach nie dostaniesz punktów w mierze Średni czas odpowiedzi. Przyznamy Ci natomiast 40 punktów w mierze Terminowe odpowiedzi.
Tysiąc razy tłumaczyłem, że brak dodatnich punktów jest dokładnie matematycznie tym samym co ujemne punkty, więc proszę nie używajcie NIGDY tego nielogicznego argumentu. 40 punktów za terminowe i tak przyznacie, więc brak pytań kończy się odebraniem aż 100 punktów bez powodu! Bez kompletnie żadnego opóźnienia. To jest skrajnie nieuczciwe. Tak samo potraktujecie osobę która zawsze odpowiada szybko i osobę która odpowiada ekstremalnie długo. Tą karę -100 pkt otrzymuję za to, że mam dobre i staranne opisy, czyli za wysoką jakość i przez to nikt nie pyta. System Allegro żałuje jednego bajtu na zapamiętanie mojej oceny przy braku nowych pytań. Obrzydliwe podejście.