Dzień dobry!
Proszę o informację jak klienci będą informowani o terminie wysyłki przy zamówieniach 31 grudnia.
Jak co roku zamykają się niektóre lub wszystkie sortownie w ten dzień aby przeprowadzić inwentaryzacje.
Dzisiaj kurier DPD poinformował nas, że w ten dzień (31.12) nie będą odbierać przesyłek i pracują do godz. 11:00. Przesyłki z 31 grudnia odbiorą dopiero 2 stycznia. Czy klienci będą odpowiednio informowani w ten dzień (jak np. przed Wigilią), że nie nadajemy 31 przesyłek z odbiorem 2 stycznia czy musimy RĘCZNIE sobie zmienić np. przedłużając wysyłkę do 2dni... co by było głupie bo taka sytuacja jest co roku i jak co roku mamy problem z pieniaczami.
Pytanie raczej do adminów Allegro, ale zamieszczam tutaj aby reszta wiedziała.
dlaczego Allegro tu nie odpowie ?
Jeżeli klient nie otrzyma maila od Allegro z wyjaśnieniem zawsze będzie winił sprzedawcę
Dlaczego mogę zamówić podjazd dla DPD i DHL AD na jutro?
Nie wierzę, że naprawicie czas dostawy, może 2ego wam się uda.
Kurierzy inpost, dpd odebrali mi przesyłki 31 grudnia, ale one kurier już nie. Napisałem do allegro to dostałem informację, że kurierzy one kurier nie odbierają przesyłek 31 grudnia. Szkoda tylko, że czas nadania przesyłki miałem ustawiony na dzień dzisiejszy. Dziwne, że allegro narzuca nam czas wysyłki, ale ich własny kurier nie odbiera w tym dniu. Ciekawe czy jutro będę miał mniej pkt z jakości sprzedaży, że nie wysłaliśmy paczek 😄
To pewnie związane jest z wigilijna akcja dostarczania. A, że wtedy wyszło jak wyszło to teraz też wyszło jak wyszło 😆
w pliku excel nie ma kolumny z 2 stycznia
Może zdarzy się cud
z drugiej strony system nie powinien dać możliwości zamówienia podjazdu na 31.12
A wiecie czy trzeba będzie ponawiać podjazd w piątek?
Pewnie bujda, na wigilię 24.12 można było podjazd zamówić dla orlen paczki 😂
O ile DPD powinno odebrać do jakieś 14 to One na pewno nie, rozmawiałem przez tel z naszym Kurierem One i nie odbierają nawet z Allegro Boxów ......I dalej żadnego wyjaśnienia ze strony Allegro w tej sprawie...żenada to mało powiedziane
Kilka minut temu rozmawiałem z infolinią InPost.
Uzyskałem informację że w dniu 31.12.2025 kurierzy pracują w ograniczonym zakresie . W dniu 02.01.2026 pracują również w ograniczonym zakresie - odbierają tylko przesyłki z paczkomatów ! Przesyłek w sobotę nie odbierają ani nie dostarczają. Przesyłki dziś nadane ( 31 grudnia) dostarczone będą dopiero 5 stycznia 2026r.
Szkoda że nikomu w Allegro nie chciało się zadzwonić i uzyskać informacji ..........
Pani z infolinii poradziła aby uprzedzić kupujących że ich zamówienia dostarczone będą dopiero 5 stycznia ..........
to dziwne co Ci powiedzieli , ja mam odbiory w piatek i w sobotę , a paczki które na dam dziś będą w piątek lub w sobotę
@AreoSe Zadzwoń na infolinię InPost to się dowiesz dokładnie 722 444 000
Tu masz przykładowy numer przesyłki nadanej dziś rano - 31 gru 2025, 06:36
620999563512200430810989
Kurier u mnie dwa razy dziennie odbiera przesyłki a nawet i trzy razy jak jest ich sporo
Co do Twoich odbiorów - pożyjemy zobaczymy w piątek i w sobotę
@kakabe_2007 @w_kiwi @RED oficjalne info od InPost
|
|
|
@kostas11 Przesyłka umieszczona dziś w paczkomacie o godz. 6:36 dalej w nim marznie bo kurier po nią pnie przyjechał .....😧 Normalnie przesyłki odbierane są pomiędzy 6:40 - 8:40 , 11: 30 - 12:30 i około godziny 15:00 ale widać nie dziś ........ nawet przesyłka jaka miała dziś być do mnie dostarczona jeszcze nie dojechała do paczkomatu .......... Mieszkam w Olsztynie .....
DPD paczkę odebrał 😀
@kakabe_2007 czy on ją wyciągnie dziś czy w piątek nie ma różnicy bo paczki będą doręczane dopiero w Poniedziałek, sortownie dziś po 16 nie działają, transporty nie wyjeżdżają 😞
Mój kurier powiedział że dziś odbiera ale leżą na aucie do piątku 🙂
Moja wczorajsza paczka jest dziś w doręczeniu 🙂
@kostas11 Wszystko się zgadza .... szkoda że kilka przesyłek będzie opóźnionych ze względu na brak odbioru i zaśmiecą statystyki ....... U nas armagedon ze śniegiem - totalnie zasypało i dalej pada ...........
Ja tak właśnie zrobiłem. Szkoda, że nie mam jak uprzedzić kupujących przed zamówieniem.
Teoria spiskowa: Allegro nie chce sobie wpływów z prowizji zmniejszać na koniec roku?
PS. Kurier DPD odmówił przed chwilą odebrania przesyłki One Box.
A to ciekawe bo strona Inpost podaje takie informacje
@fox4pet paczki dziś odbierają ale zimują na autach i w sortowniach do piątku i dopiero wyjadą z sortowni 🙂