anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędna interpretacja wysyłek InPost → ograniczenia konta mimo realnej terminowości

ElterShopping
#7 Wielbiciel

Cześć,

zwracam się z prośbą o pomoc / opinię w sprawie ograniczeń nałożonych na moje konto sprzedawcy z powodu niskiego wskaźnika „Wysyłka w terminie”.

Problem dotyczy przesyłek InPost, które są przez system Allegro błędnie interpretowane z powodu braku możliwości przekazywania zaszyfrowanego adresu e-mail z naszego systemu magazynowego. Przesyłki są jednak nadawane i doręczane terminowo, co potwierdziłem ręczną analizą numerów śledzenia.

Dane z raportu Allegro:

• 271 przesyłek uznanych za nieterminowe

• 182 z nich to InPost

• tylko 18 faktycznie było opóźnionych

• realny wskaźnik terminowości: ok. 84%

Mimo przedstawienia pełnej dokumentacji oraz planu naprawczego, decyzja działu bezpieczeństwa pozostaje negatywna.

Co istotne – identyczna sytuacja miała miejsce rok temu i została rozstrzygnięta na moją korzyść (zgłoszenie nr 46725762), gdzie Allegro uznało, że problem ma charakter techniczny i zdjęło ograniczenia.

Mam też drugie konto bez InPost, z terminowością 100%.

Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i wie, jak skutecznie doprowadzić do ręcznej weryfikacji takich danych?
Będę wdzięczny za podpowiedzi lub wsparcie moderatora w przekazaniu sprawy wyżej.

Co istotne, przy poprzednim analogicznym incydencie (zgłoszenie nr 46725762) nie tylko wyjaśniłem przyczynę problemu, ale również zwracałem się do Allegro z prośbą o wdrożenie rozwiązania technicznego, które wyeliminuje błędne zliczanie przesyłek InPost w przypadku braku zamaskowanego adresu e-mail.
Niestety, pomimo tamtych ustaleń i uznania problemu za techniczny, sytuacja po roku powtarza się w niezmienionej formie.

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0