Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Z racji tego, że dwoję się i troję by paczki dla klientów docierały zgodnie z deklaracją, a mimo wszystko w panelu jakości widzę, że tylko 90% mam jako wysłane w terminie.
Wziąłem więc piękny raport wysyłek i zauważyłem taką prawidłowość.
Klient kupuje:
1.04.2021 o godzinie 10:00, oferta z czasem wysyłki 1 dzień.
Ja wysyłam:
2.04.2021 o godzinie 14:30 (InPost)
Klient zadowolony odbiera paczkę kolejnego dnia roboczego, a Allegro kwalifikuje mi paczkę jako wysłana po terminie, bo wg ich sprytnego algorytmu jak klient zamówi o 6:00 to mam to wsadzić w paczkomat/dostarczyć na pocztę/ściągnąć kuriera do 6:00 kolejnego dnia.
Przecież to jakaś paranoja.
Tak bo allegro robi wszystko pod siebie maja gdzieś sprzedawców ważne żeby się kręciła kasa
Masz nadać w ciągu 24 godzin od opłacenia zakupu, sam tak zadeklarowałeś 😊 Zmień na 48 godzin i po kłopocie.
@Kaliope_Brzeg No właśnie nie jest po kłopocie bo wtedy znowu dostaje w dupe punktami za ilość wysyłek w 24h.
Logika podpowiada, że skoro jest 1 dzień na wysyłkę zadeklarowany, to kupujac w środę, paczka wychodzi najpóźniej w czwartek do godziny granicznej dla wybranego przewoźnika.
Posługiwanie się w tym wypadku sztywno terminem 24h jest absurdalne, bo to jeden czort czy kurier odbierze paczkę o 9:30 czy 15:45. I tak klient dostanie ją kolejnego dnia.
Mam tak ustawione od dawna i pal sześć te parę punktów. Zresztą na jedno wychodzi bo terminowość za to mam 100 % 😊
@parte_pl, to, jak liczymy skuteczność wysyłki opisaliśmy m.in. tutaj.
Jeśli deklarujesz w ofercie wysyłkę natychmiastową, liczymy czas na jej nadanie do 23:59:59 tego samego dnia pod warunkiem, że ustawisz godzinę szybkiej wysyłki. Jeśli nie ustawisz godziny szybkiej wysyłki, masz 24 godziny na nadanie paczki czyli do 23:59:59 następnego dnia roboczego.
@mr_oma Ale ja nie mam ustawionej wysyłki natychmiastowej. To o czym mówię tyczy się wysyłek ustawionych na 1 dzień.
parte_pl pisałem tu już kilka razy . Ja to rozwiązałem następująco : W okolicy godziny granicznej / mam ustawioną 12:00 / zmieniam grupowo czas wysyłki na 2dni i wieczorem po nadaniu robię odwyrtkę na 1 dzień . Trwa to 2 minuty ,a wszystko mam w skuteczności wysyłki na 100%
Super ale każdy o tym wie a pytanie nie na tym polegało.Takie rozwiązane jest ok ale to że traci sie klientów przy takiej wysyłce 2 dni to już się nie pisze.Ja sprzedaje i kupuje na alegro i jak widzę że wysyłka ma być po dwóch dniach od zakupu podstawowego produktu który nie jest wykonywany na zamówienie automatycznie szukam innego sprzedającego.
@Darmax-elektron To, że ja deklaruje wysyłkę do 48 godzin ma się nijak do czasu dostawy, który widzi klient na moich aukcjach. Myślisz, że klient zagląda w Twoje deklaracje? Nadaję przesyłki najszybciej jak się da i algorytm Allegro bierze to pod uwagę przy wyliczeniach.
Taki czas w tej chwili na mojej aukcji widzi klient:
Darmax-elektron tak , ale godziny zmiany czasu wysyłki ustalasz do swoich możliwości . Nie musi to być 12 a 19 , ale np 13-15 . Wszystko musisz dopasować do tego kiedy kończysz robić przesylki i kiedy nadajesz . Wybieraj czas dnia najmniej efektywny do zmiany na 2dni . To pozostawiam Twojej inwencji . Jak wskazała Kaliope_Brzeg nie będzie to mialo wpływu na czas realizacji jaką widzą klienci ,a skutecznośćwysyłki podskoczy i to wyraźnie .
@parte_pl, tu mogą mieć miejsce dwie sytuacje (bez znaczenia, czy chodzi o wysyłkę natychmiastową, czy 24 h):
1) masz ustawioną godzinę szybkiej wysyłki - dla przykładu godzina szybkiej wysyłki do 12:00 - czyli każde zamówienie przed tą godziną musi być wysłane jeszcze tego samego dnia, zamówienia po 12:00 - wysyłka musi być do końca kolejnego dnia roboczego.
2) nie masz godziny szybkiej wysyłki - wtedy czas na wysłanie jest zawsze do końca kolejnego dnia roboczego - czyli zamówienie z 06:00 we wtorek - czas na wysłanie do 23:59 w środę.
Jeśli uważasz, że coś się nie zgadza, poproszę Cię o numer zamówienia, sprawdzimy to.
Pani moderator Maja,kultura osobista wymaga odpowiadać na PAN/PANI a nie na TY.Ponadto dobrze ludzie opisują wasze obliczenia przez wasz system są błędne mogę pokazać kilkadziesiąt swoich aukcji gdzie są błędy w terminowości.Najlepiej bronić swego ale już rozwiązać wasz system to nie.
Darmax-elektron aaaa ... kombinujesz , wszyscy sobie tu tykamy 😁
@Darmax-elektron A Ty co, z choinki się urwałeś ? 😂 O przepraszam Panie @Darmax-elektron miało być 🤣
@mr_oma prosze przeczytaj post autora cyt,,
Klient kupuje:
1.04.2021 o godzinie 10:00, oferta z czasem wysyłki 1 dzień.
Ja wysyłam:
2.04.2021 o godzinie 14:30 (InPost)
i nie bij tylko wytlumacz 😀