anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędny przewidywany czas dostawy dla Allegro One Box, DPD

polcia56
#10 Popularyzator

Witam, dlaczego system znowu pokazuje  błędnie czas dostawy dla Allegro One Box, DPD? Klient zakupił o godzinie 13:35 w środę i pokazuje mu, że paczka będzie w piątek... czas mam ustawiony do 12:30 aby były przesyłki na następny dzień. Wysyłam bardzo dużo wysyłek. Nie jestem świeżakiem. Już dostałem od allegro 5 dni temu , że w moich ofertach źle czas pokazywali i że już będzie ok, ale dalej jestem ten sam problem. Tylko dla Allegro One Box, DPD. Proszę o interwencję.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@polcia56 

System pokazuje krótszy czas dostawy, ponieważ bierze pod uwagę Twoją historyczną skuteczność - z danych wynika, że nadajesz paczki szybciej, niż deklarujesz w ustawieniach. Stąd skrócenie czasu do piątku, mimo zakupu po godzinie 12:30. Powinieneś nadawać zgodnie z tym co deklarujesz.

W zakładce Skuteczność wysyłki możesz skorzystać z opcji "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja".

Pisaliśmy to również mailowo, że ta funkcja działa wyłącznie przy deklaracji wysyłki na 2 lub 3 dni. Jeśli w ofertach masz ustawiony "1 dzień" lub "natychmiast", opcja wyłączenia szybszych dostaw nie zadziała. W takim przypadku jedynym rozwiązaniem jest wydłużenie czasu deklaracji w cennikach, aby algorytm przestał skracać daty.

Szczegółowy opis działania tego mechanizmu znajdziesz w artykule.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

polcia56
#10 Popularyzator

Przy zmianie godziny mam komunikat, że godziny nie są widoczne dla kupujących ponieważ wysyłam 91% wysyłek w deklarowanym czasie, co jest nieprawdą. Dostałem maila od Was z przeprosinami ,że źle pokazywaliście klientom godzinę dla tej formy wysyłki - więc zakładam , że tych zamówień, które wtedy były źle pokazywane i nie wykreśliliście mi ze statystyk. Przez 5 lat zdarzyło się z naszej winy może ze 2/3 razy coś nie wysłać w czasie. W statystykach mam wszędzie 100% przesyłek wysłanych W Terminie. Proszę o interwencję. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@polcia56 

Kontaktowałeś się z nami już w tej sprawie mailowo, dlatego proszę kontynuować rozmowę w toku jednej rozmowy. Proszę odpowiedz mailowo w sprawie nr 61687726.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów