Fajnie że straszycie Sprzedawców takim groźnym czerwonym wykrzyknikiem. Wchodzę tam i "o Matko, nie zamówiłem podjazdu!". To jest super. Ale po kiego czorta dalej mnie straszycie że nie zamówiłem podjazdu, jeśli paczka jest już dawno w drodze, albo w sytuacji gdy została nadana w punkcie lub paczkomacie? Takie ostrzeżenia mają czemuś służyć, przypominać o nadaniu i bardzo dobrze, ale fałszywe alarmy nie są nikomu potrzebne. Dodajcie zielony status paczka wysłana i tyle.
@Pengano czy mógłbyś podać mi numer zamówienia/ przesyłki, którego dotyczy ten zrzut? Nie o kota chodzi 😉
Wszystkie przesyłki, które wysłały się bez wzywania podjazdu panikują niepotrzebnie. Nawet jak już są odebrane to panika nie mija, alarm na czerwono, zamiast kojącego zielonego:
A003RQBNZ5, AD01RXPBG4, AD01RVP8M2, AD01RV1BD2, A003TE4KB4, AD01RZ9BX9, AD01RXX872.
A przy okazji wzywanie kuriera jest błędne, bo dzień wcześniej proponuje podjazd następnego dnia poza godzinami pracy sklepu czyli od 8:00 zamiast od 10:00.
@Pengano dziękuję, poprosiłam już zespół Wysyłam z Allegro o sprawdzenie tych przesyłek i podjazdów do nich zamówionych.
To są podjazdy nie zamówione. Nie ma co sprawdzać. Chodzi o to aby nie alarmowały, że są nie zamówione w sytuacji gdy zamówienia podjazdu nie można już dokonać, bo paczki pojechały i są w drodze. Projektanci Allegro nie rozumieją do czego służy program który tworzą. To jest fatalna sytuacja.
@Pengano w takiej sytuacji komunikat jest prawidłowy, więc jeśli uważasz inaczej możesz po prostu zignorować tę informację.
To jest alarm. Czerwony wykrzyknik. To jest komunikat że mam szybko wykonać jakieś ważne czynności. Może ja będę do Ciebie wysyłał alarmy, że czegoś nie zrobiłaś, choć nie ma już szans tego zrobić. Jak się wtedy poczujesz? To skupia niepotrzebnie Twoją uwagę, marnuje czas pracy.
Po to wymyślono oznaczenia czerwony wykrzyknik, zielony ptaszek, żeby ułatwić ludziom pracę, a nie utrudnić. Po to wchodzi się na listę przesyłek i zleceń odbioru, żeby jednym ruchem oka dowiedzieć się, czy wszystkie ważne czynności mamy wykonane. To nie jest po to żeby Pan projektant Allegro coś tam sobie wymyślił, pobrał pensję, tylko to ma konkretny cel i zastosowanie w pracy Sprzedawcy.
To nie funkcjonuje, bo alarmuje wtedy gdy nic nie muszę robić. Skupia niepotrzebnie uwagę, wymaga dokonania wielu bezsensownych kliknięć. Słyszeliście o ergonomii pracy, o optymalizacji? Co by szkodziło zmienić samą ikonę na zieloną jeśli paczka już pojechała i nie wymaga wzywania podjazdu? Tyle pieniędzy bierzecie, to bądźcie przynajmniej profesjonalni, a nie jak studenci pierwszego roku informatyki, aby tylko odwalić zadanie byle jak.
Czego tu się spodziewać po allegro jak oni nie potrafią naprawić bardzo poważnego błędu żeby kupujący nie mógł złożyć reklamacji po odstąpieniu od umowy gdzie rozwiązanie to dodanie zaledwie jednej linijki kodu z jednym prostym warunkiem.
Teraz nadal jest tak, kupujący może Ci złożyć reklamację do towaru którego nie jest już właścicielem, a Ty musisz taką reklamację jeszcze rozpatrywać bo jak nie to będą sankcje.
Krótka odpowiedź: Komunikat jest prawidłowy, ikona jest nieprawidłowa. Po nadaniu powinna być taka: