Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W dniu wczorajszym zablokowano mi konto i wysyłając takiego oto maila :
"
W trosce o bezpieczeństwo transakcji nałożyliśmy na Twoim koncie ograniczenie sprzedaży, automatycznie zakończyliśmy wystawione oferty oraz nałożyliśmy czasowe opóźnienie wypłaty środków z Allegro Finanse do czasu dostarczenia towaru Kupującym.
Powodem naszego działania jest konieczność przeprowadzenia dodatkowej weryfikacji (art. 2.12 Regulaminu Allegro) - chcemy mieć pewność, że towar został wysłany do Kupujących.
Przypominamy o obowiązku umieszczania numerów śledzenia przesyłek w zakładce Zamówienia (art. 10.5 Regulaminu Allegro). Jeśli numery nie zostały dotąd wprowadzone, prosimy o wprowadzenie ich do wszystkich zamówień.
Aby się z nami skontaktować, skorzystaj z formularza kontaktowego za pośrednictwem tego odnośnika.
Uwaga! Prosimy, nie używaj opcji „Odpowiedz”, ponieważ tak wysłana wiadomość do nas nie dotrze."
Nie mogę uzyskać żadnych wyjaśnień co konkretnie spowodowało blokadę konta i sporej kwoty na rachunkach allegro.
Towar został wysłany więc, na dziś jestem zarówno bez tych pieniędzy jak i towaru.
"Przemiła" pani z Allegro wraca do mnie tylko z jednym wyjaśnieniem - jak klienci dostaną paczki to panu odblokujemy.
Tymczasem powołując się też na art 10.5 nikt nie jest w mi w stanie wskazać dlaczego go złamałem skoro przesyłki zostały nadane i wysłane w 1 dzień roboczy zgodnie z deklaracją na aukcji - chyba, że są jakieś nowe standardy i sobota oraz niedziela również nagle są dniami pracującymi
Nie mogę też uzyskać żadnej informacji co oznacza pozytywne zakończenie transakcji - wystarczy, że klient odbierze przesyłkę z paczkomatu, zostanie ona do paczkomatu dostarczona, czy może mam spełnić jeszcze jakieś warunki - nie wiem - oświadczenie klienta na piśmie, że towar dostał ?
Tym większe jest moje zdziwienie bo zamówienia z wcześniejszych dni WSZYSTKIE zostały wysłane w deklarowanym terminie i dostarczone. Na dzień dobry zostałem potraktowany jak potencjalny złodziej.
taki zapis jest niezgodny z regulaminem allegro i przepisAmi
Weryfikując konto i oceniając stopień bezpieczeństwa dla przyszłych transakcji, bierzemy pod uwagę wiele czynników, danych i zmiennych. Nie możemy jednak o nich informować Użytkowników, gdyż stanowi to tajemnicę przedsiębiorstwa.
Jako użytkownik serwisu masz pełne prawo znać w/w informacje, nie można pisać "nie bo nie" - obowiązuje Cię i allegro regulamin serwisu
Hmm... A "lecą" reklamy w różnych mediach, że sprzedawca po rozpoczęciu sprzedaży na Allegro w ciągu miesiąca zarobił ponad 20 tys. zł. Czyli na jaka kwotę sprzedał towar?
- Czy Allegro też mu zablokowało konto z powodu tak nagłego wzrostu sprzedaży?
- Jak mu się to udało zrobić bez SMARTA?
- Jakbym nie sprzedawał na All od ponad 20 lat, to może mógłbym w to uwierzyć.
Bezczelność allegro ostatnio przechodzi ludzkie pojęcie. Mi zablokowali konto ale to nic ich strata bo transakcje robię z temu czy **piiip** albo poza allegro ale zwyczajnie chamstwem zostało blokowanie kont osobom niezwiązanym z moją działalnością jak np wynajmującemu mieszkanie czy mojej mamie m nadzieję że ta banda złodziei szybko się nauczy rozumu