anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada na sprzedaż swoich produktów.

malucki5
#7 Wielbiciel#

3 dni temu otrzymałem blokadę na sprzedaż produktów marki której jestem właścicielem i które sam produkuje. Oczywiście nie idzie się z nikim dogadać. Jest blokada bo zgłoszenie było z wiarygodnego źródła i każą mi przedstawiać faktury i certyfikaty zakupu. To jest bez sensu bo jestem małym producentem breloczków i bransoletek ze zdjęciem i przecież nue mogę sam sobie faktur wystawic. Wysłałem i zezwolenie na sprzedaż na piśmie na sprzedaż przedmiotów swojej marki przez swoje konto ale nic to nie dalo. Nic nikogo nie obchodzę. Uparcie uważają że sprzedaje swoje podróbki i nie chcą odblokować konta na sprzedaż mojej marki. Ktoś miał podobny problem? Ja już nie mam siły na walkę z tym. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@malucki5 napisz proszę, jakiego konta to dotyczy?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

malucki5
#7 Wielbiciel#

ewa_bula1

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@malucki5 już konsultuję Twoją sprawę. Wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@malucki5 dziękuję Ci za cierpliwość i przepraszam za wydłużony czas odpowiedzi. 

Zgodnie z zaostrzoną polityką restrykcji dotyczącą sprzedaży towarów podrobionych usunięcie ofert Rammstein wiązało się z zakończeniem pozostałych Twoich ofert, które dotyczyły wskazanych w ofertach marek. Nałożona została również blokada na markę, która była wskazana w usuniętej za naruszenie praw ofercie. W zgłoszonych ofertach w parametrze marka wskazałeś m.in. "Finia Handmade", w związku z tym zakończone zostały wszystkie inne oferty, które miały tak uzupełniony parametr marka.
Więcej na temat wprowadzonych zmian możesz przeczytać w poniższym artykule:
https://help.allegro.com/sell/pl/a/jak-dbamy-o-ochrone-marek-na-allegro-LR0OEab6vU9

Zgłoszenie podróbki Rammstein otrzymaliśmy od Red Points Solutions. Jeśli nie masz jak przedstawić legalności przedmiotów z ofert, które zostały usunięte, to sankcje pozostaną utrzymane. Ewentualnie możesz skontaktować się z Red Points Solutions, w sprawie wycofania zgłoszenia. Dane kontaktowe przesłaliśmy Ci w korespondencji 52765236. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów