Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
co to się dzieje nawet na proste pytanie klienta dotyczące przedmiotu już trudno odpowiedzieć .klient spytał o próbę srebra wystawionego prze zemnie przedmiotu a ja chcąc mieć dobrą opinię o kontakcie z klientem staram się jak najszybciej odpowiedzieć a tu jak zwykle "problem z dostarczeniem wiadomości"
No niestety...
Wystąpił techniczny problem ze skrzynką pocztową odbiorcy Twojej wiadomości. Prosimy spróbować ponownie w późniejszym terminie.
A kilka linijek niżej:
Zdalny host odpowiedział: 554 (#5.3.0) Nie przyjmiemy tej wiadomości ponieważ jest to spam
Ach te poczty WP 🤣
@mwmonety Z jakiej poczty korzystasz?
wirtualna poczta .nawet jak ktoś pisze po ile poza allegro i odpowiem że nie sprzedaje poza serwisem i i tak dostaje info że jest problem z dostarczeniem wiadomości okazuje się że klienci otrzymują odpowiedzi (nie wiem czy zawsze) bo zadają często dalsze pytania
@mwmonety nie masz może przypadkiem jakiegoś linku w stopce? U mnie bardzo często zdarza się, że kupujący posiadający pocztę na WP nie otrzymają nawet powiadomienia, bo Menedżer Sprzedaży wysyła maila z listą kupionych przedmiotów jako linki i filtry antyspamowe od razu odrzucają wiadomości.
W przypadku pytań, musisz odpowiedzieć na pierwszą wiadomość. Z tego co wiem, pytania do sprzedającego nie można zadać bez konta, więc wszystko masz w centrum wiadomości, tam też można napisać. Odpowiedzi mailowe też tam będą widoczne.
Jak ktoś Ci wyśle maile ręcznie (bezpośrednio na twój adres email), to nie musisz się przejmować, bo nie przechodzą one przez allegro, więc nie będą się liczyć w statystykach.
@mwmonety Czyli nie tylko interia, ale i wp. Nie wiem jak to wygląda w przypadku wp, bo nie mam tam skrzynki, ale z/do interii wali ostatnio tyle spamu, że ich serwery smtp coraz wpadają na którąś blacklistę (w przypadku problemów z allegro był to SpamCop, bo również na ich honeypoty siało z interii spamem).
Tak czy owak interia jakoś to ogarnęła wczoraj przed południem (chociaż nie wiem czy allegro im w tym "pomogło").
Najlepiej chyba będzie, gdy napiszesz do BOK-u wp podając w mejlu komunikat jaki zwraca Ci serwer w takim odbitym mejlu - coś mniej więcej takiego, jak wkleiłem w tym poście https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/nie-otrzymuje-%C5%BCadnych-wiado...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
dzięki spróbuję