Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Potrzebuję fakturę za marzec do rozliczenia - kiedy będzie dostępna ???
Powinna dziś się ukazać, ja też nie mam jeszcze dostępnej 😞
Dziś, to znaczy kiedy? Minęło już 6 dni.
Allegro jest obecnie ostatnią firmą, od której nie otrzymałem faktury. Chcę się rozliczyć z fiskusem i zamknąć w księgowości kwartał. Póki co, jestem przyparty do muru, bo nawet nie wiem czy mi się należy ta super kartonowa tarcza...
Bo z reguły były na 2-3 dzień 😞 ale mam info
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/co-z-fakturami-za-marzec/m-p/16553#M7416
@piekielko-com Faktury za marzec będą dostępne w przyszłym tygodniu.
Brak Faktuyry nie mogę zamknąć miesiąca
@phuMielko Obiło mi się tu gdzieś o oczy, że mają być w tym tygodniu.
@phuMielko Przeniosłam tutaj ten wątek, ponieważ wczoraj informowałam tu, że faktury będą dostępne w tym tygodniu.
W tym tygodniu czyli kiedy ?? . Prowizje kasować to potraficie od razu, nawet od jeszcze nie opłaconych rzeczy .Też muszę iść do księgowej a musze czekać ...Jest 6 kwietnia.. na litość boską...
@eightbitclone2 Zgodnie z obowiązującymi przepisami, fakturę należy wystawić nie później niż 15 dnia od zakończenia miesiąca i taki termin jest dla nas wiążący.
GRATULUJĘ WSPARCIA PRZEDSIĘBIORCÓW W TAK TRUDNYM OKRESIE!
To trochę słabe, bo przedsiębiorcy do 15 dnia muszą się rozliczyć z fiskusem. Dodam przy tym, że wiele przedsiębiorców ( w tym ja) takie dokumenty wysyłają pośrednio do zewnętrznych biur rachunkowych nim te ostatecznie trafią do 15go do fiskusa.
Zaznacza, że rozliczanie się teraz w wyżej opisany sposób - "na ostatni gwizdek" może doprowadzić do paraliżu. Moje biuro rachunkowe prowadzi teraz działalność zdalnie. Są totalnie zakopani robotą zwłaszcza, że teraz wszyscy na siłę próbują jeszcze załatwiać tekturowe tarcze lub po prostu przez niewydolność zamykają działalność.
Nie chcę czekać do 15 na fakturę.
Ja też nie dostałem faktury, o co tu chodzi?
A może oprócz przepisów warto też być człowiekiem i tak troche chociaż ułatwić a nie dodatkowo utrudniać ? Moje biuro prosiło o doręczenie papierów do 10 kwietnia, dziewczyny zdrowiem ryzykują ale robią papiery. A wy nie możecie elektronicznej faktury wysłać . Było by im łatwiej, było by mi łatwiej. Tak trudno mieć moduł w systemie do automatyczniego generowania i wysyłania faktur ? Jakoś info "UREGULUJ RACHUNEK W ALLEGRO" to od razu możecie wysyłać już 1-szego każdego miesiąca...Nie prościej wysłać fakturę ?
Przepisy zobowiązują nas do wystawienia faktur do 15. dnia miesiąca, ale nie oznacza, że otrzymacie je ostatniego, możliwego dnia. Zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja jest trudna, dlatego staramy się, aby faktury trafiły do Was jak najszybciej. Nie mamy opóźnień związanych z fakturami, dlatego powinny pojawić się u Was w najbliższych dniach. Uprzejmie proszę wszystkich o cierpliwość.
Ja już swoją FV właśnie otrzymałem - czas nawet do pogodzenia. 🙂
Ja również otrzymała fakturę 🙂
CZary mary, też dostałem.....Jedno z głowy.
Ja też już mam:)