anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak informacji o skuteczności promowania oferty

Cytrynka_Sklep
#8 Zapaleniec
Dzień dobry,
Korzystam z usługi promowania oferty na stronie działu, jednak nie mogę znaleźć żadnych informacji dotyczących jej skuteczności.
Nie widzę danych na temat liczby wyświetleń promowanej oferty ani informacji, czy i ile razy była ona faktycznie prezentowana użytkownikom. Na samej ofercie nie odnotowano również żadnych wizyt w trakcie trwania promocji.
Proszę o informację, gdzie mogę sprawdzić statystyki dotyczące promowania (np. liczba wyświetleń, zasięg, sposób emisji oferty) oraz w jaki sposób mogę ocenić efektywność tej usługi.
Z góry dziękuję za pomoc.
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Cytrynka_Sklep 

Statystyki promowania ofert na Allegro sprawdzisz głównie w Panelu Allegro Ads (dla kampanii reklamowych) oraz w Sales Center w narzędziu Allegro Analytics  (dla ogólnych statystyk sprzedaży i ofert).

W Panelu Allegro Ads znajdziesz dane o kliknięciach, odsłonach, CTR, CPC i kosztach dla Ofert Sponsorowanych, natomiast w Allegro Analytics możesz analizować wyniki promocyjne, odwiedziny ofert i sprzedaż, wybierając odpowiednie raporty.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Cytrynka_Sklep
#8 Zapaleniec
Dziękuję za odpowiedź.
Chciałabym doprecyzować, że interesują mnie wyłącznie statystyki dotyczące usługi „promowanie na stronie działu”, która jest włączana bezpośrednio podczas tworzenia oferty poprzez zaznaczenie odpowiedniej opcji (usługa do 30 zł za 10 dni).
Nie chodzi mi o kampanie Allegro Ads ani o jakiekolwiek inne formy promocji tworzone w Panelu Allegro Ads. Nie tworzę kampanii reklamowej, nie konfiguruję reklam — jedynie zaznaczam opcję promowania oferty na stronie działu podczas jej wystawiania.
W związku z tym proszę o wskazanie konkretnego miejsca (najlepiej na zrzucie ekranu), w którym mogę sprawdzić statystyki dotyczące właśnie tej usługi — tj. czy oferta była wyświetlana, ile razy została pokazana oraz jakie były efekty tego promowania.
Obecnie nie widzę tych danych ani w Panelu Allegro Ads, ani w Allegro Analytics i nie mam możliwości oceny skuteczności tej konkretnej usługi.

https://allegro.pl/oferta/namiot-tipi-dla-dziewczynki-z-jednorozcami-zestaw-z-mata-i-poduszkami-1749...

oznacz moderatorów