anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości wznawiania ofert

MAMY ROZWIĄZANIE!
Seniorita_B
#8 Zapaleniec#

Witam serdecnzie, od 2 dni przynajmniej nie zwróciłam uwagi na to wcześniej mam problem z wznawianiem ofert.

Dokładniej chodzi o to że po wznowieniu ich do sprzedaży po około minucie dostępności na aukcjach zakańczają się , próbowałam wielokrotnie je wznawiać i ciągle to samo.

Może ma ktoś na to jakiś pomysł.

Zaznaczę że nowe aukcje wystawiają się bez problemów i są .

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Seniorita_B @ Na jakim allegro wystawias

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:44052296 Na zwykłym.😁

oznacz moderatorów
Seniorita_B
#8 Zapaleniec#

Na zwykłym Allegro ale takie coś mnie spotyka pierwszy raz

oznacz moderatorów
DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

@Seniorita_B Posiadasz sklep internetowy lub zewnętrzny menedżer sprzedaży? Oferty są połączone numerami, więc wznowienie czegoś, co w Sklepie/Menedżerze ma stan zerowy automatycznie zamknie ofertę na Allegro

oznacz moderatorów
Seniorita_B
#8 Zapaleniec#

Posiadam sklep internetowy posiadam także moduł Allegro X13

, czyli rozumiem jeżeli są połączone oferty żeby stan się zgadzał przy sprzedaży to nie mogę wznowić poprzez Allegro oferty?

oznacz moderatorów
DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

Czyli PrestaShop. Nie znam tego modułu, ale zakładam, że w sklepie internetowym masz stan 0, po ręcznym wznowieniu oferty na Allegro sklep widzi, że jest aktywna, ale ma stan zerowy u siebie i ją zamyka - najprawdopodobniej jest to mechanizm, który sprawdza najpierw swój stan, potem na Allegro i odpowiednio reaguje.

Nie wiem też na jakiej zasadzie działa ich synchronizacja, może w tym module powinno się wznawiać oferty z jego poziomu zamiast przez Allegro.

Powiem tak: dla testu, najpierw ustaw w Sklepie stan niezerowy, potem wznów ofertę na Allegro i zobacz, czy się zamknie. Według mnie nie powinna. Jeżeli masz możliwość, działaj tylko przez Sklep. W sumie, to rozumiem czemu tak działa, pewnie jest to jakieś zabezpieczenie na wypadek, gdyby na Allegro wisiała aktywna oferta, a produkt był niedostępny - stan magazynowy Sklepu jest tutaj priorytetem, może dlatego.

Ewentualnie poproś autora modułu o wsparcie, chociaż uważam, że jest to prawidłowe zachowanie modułu

oznacz moderatorów
Seniorita_B
#8 Zapaleniec#

Coś może w tym być poprawiłem jedną rzecz i nie kasuje się na Allegro.

oznacz moderatorów