Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od kilku dni większość wystawionych aukcji nie pojawia się w ,,mój asortyment,,. Jest tylko info , że oferta jest weryfikowana i tyle. O co znowu wam (allegro) chodzi. Placimy firmie zewnetrznej za wystawianie aukcji i ich nie obchodzi,że allegro sobie weryfikuje. Nie ma żadnego info z jakiego powodu, jak taką aukcje wznowić itd. Zupełnie nic.
Dziś firma zewnętrzna wystawiła 30 aukcji na jednym koncie a wystawionych jest 4.
Czy wy potraficie tylko utrudniać sprzedaż?
@perkam Podaj numery tych ofert, to sprawdzę, co się dzieje. 🙂
Jak mam podać numery ofert które są nie widoczne w mój asortyment?
@perkam To gdzie w takim razie otrzymujesz informację, że oferta jest weryfikowana?
Po wystawieniu aukcji jest informacja , że aukcja jest weryfikowana. Od zeszlego tygodnia jest wystawione okolo 50 aukcji z czego w moj asortyment pojawilo sie 5.
Mamy ten sam problem, aukcję zamiast zostać wystawione, wchodzą w szkic. W moim asortymencie przy "status oferty" zmień na szkic to się pojawią wszystkie oferty które nie zostały wystawione. Też pisaliśmy w tej sprawie do allegro i czekamy na wyjaśnienie
Tak, ale nie ma żadnego info dlaczego aukcja sie nie wystawiła
Dokładnie, po wystawieniu aukcji i próbie wejścia w nią wyskakuję błąd 404 oraz informacja od allegro "Ups, nic tu nie ma"
@kompcenter @ko_alka prawdopodobnie jest to związane z zatrudnieniem w Allegro nowego człowieka na stanowisku specjalisty od tych spraw. Człowiek ten nie ma bladego pojęcia o tym co robi i jak działa mechanizm wystawiania.
Przykład.
Do jednego produktu można przypisać maksymalnie 5 różnych podobnych przedmiotów. Z tych 5 przedmiotów 3 zostaną natychmiast usunięte jako zdublowane. System ( i specjalista ) traktują to odwrotnie niż być powinno. To co wystawiacie traktują jako produkt z listy Allegro więc zostaje a produkt z katalogu traktuje jako przedmiot który wystawiacie. Więc zgodnie z tym że nie można wystawiać więcej niż 2 identycznych aukcji, 3 pozostałe zostają natychmiast zakończone. Akurat " kopię się z koniem" usiłując objaśnić specjaliście że się myli kończąc mi kilkadziesiąt aukcji które zgodnie z regulaminem były połączone z produktem po 5 do jednego produktu z katalogu. Mało tego, za prawidłowe działanie dostałam jeszcze ostrzeżenie
@kompcenter @perkam To jest związane z tą zmianą: https://help.allegro.com/sell/pl/a/od-dzis-zaczniemy-dokladniej-sprawdzac-oferty-ktore-wystawiasz-pr...
Jeśli oferta nie przejdzie weryfikacji, to zostaje szkicem. Wtedy należy ją poprawić (komunikaty o błędach wyświetlą się w szkicu) i wystawić jeszcze raz.
Wysyłałem już screeny ze szkiców do allegro i nie ma tam żadnych komunikatów.
Zrzuty ekranów ze szkiców wysłaliśmy do mailowo do allegro. W szkicu oferty nie wyświetlają się żadne komunikaty o błędach. W momencie gdy owy komunikat się wyświetla, nie da się wystawić aukcji i proces wystawiania nie przechodzi dalej. Tutaj już po wystawieniu aukcji gdy chce się w nią wejść przez link który się wyświetla automatycznie przez allegro wyskakuje błąd 404 i komunikat od allegro "Ups, nic tu nie ma"
odnosząc się do linku ze zmianą którą Pani wysłała, oferty które my próbujemy od wczoraj wystawić są wystawiane "ręcznie" nie przez plik ani API.
@kompcenter Sprawdzimy zrzuty i dostaniesz odpowiedź mejlową
Żaden komunikat o błędach się nie pojawia. Oferty po prostu lądują w szkicach. A jak już zostaną wystawione przez Allegro to nie z ustawionym czasem trwania na np. 10 dni tylko aż do wyczerpania przedmiotów. Po zakończeniu oferty ręcznie nie da się wznowić poprzez "edytuj i wznów" np. na te 10 dni. Całkowicie są wyszarzone pola do edycji czasu trwania.