Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przychód bardzo wysoki. Zwroty 54,5%. Dochód 3800zł! Wciąż pracuje i **piiip**o z tego mam. Ludzie kupują po kilka rzeczy i odsyłają w ramach Smarta darmowego zwrotu, a my nowe woreczki i przepakowujemy i puszczamy zwroty. Czy jest tu ktoś z branży odzież kto też ma aż tyle zwrotów przy włączonej usłudze SMART? Nigdy wcześniej tego nie miałam, nie miałam też Smarta. Podzielcie się doświadczeniami proszę
Allegro już jakiś czas temu zrobiło się "wypożyczalnią" tudzież "przymierzalnią" na koszt sprzedawcy oczywiście. Rozumiem Twoją frustrację, jest całkowicie uzasadniona. To, co się tu dzieje, jest po prostu chore. Współczuję z całego serca.
Nie do konca wiesz o czym piszesz.
Zamowilem spodnie dresowe XXL biale i XXXL czarne. Przyszly XXL czarne i XXXL biale.
Zwrocilem. Zamowilem nowe od tej sprzedajacej.
Spodnie XXL niebieskie i XXXL czarne. Przyszly XXL czarne i XXXL szare.
Patrzac po negatywach okazuje sie, ze wysylaja jak leci...kolory, rozmiary itp.
Pomine juz fakt, ze opisana w ofercie rozmiarowka nijak ma sie do rzeczywistosci.
Dramat.
@www_any_com_pl no dobra ale jak nie było smarta to sprzedaż była na tym samym poziomie, pamiętaj że przy smarcie dopłacasz kilka złotych, a jak by klienci płacili za dostawę i przy odstąpieniu musiała byś oddawać za wysyłkę pełną kwotę ?
Smart powoduje że łatwiej sie kupuje ciuchy czy buty 🙂
Trzeba przekalkulować co lepiej wychodzi ?
masz rację, sprawdzę wcześniejsze miesiące bez smart
@kostas11 ale jak trzeba było zapłacić za przesyłkę zwrotną to zwrotów było 1% 🤣 tak nie masz racji i się nie kalkuluje - chociaż ceny w odzieży ostatnio wystrzeliły jak gumka z majtek.
psss a za 0zł można ustawić dostawę której nikt nie wybiera i nie zwracać za paczkę.
Witam.
Nie wiem czy zechce się Pani podzielić takim info i czy to zaznacza sobie - ile było zwrotów bo rozmiar/ wymiar się MOCNO nie zgadzał ? Niestety ja jako kupujący tak mam często, jak idzie nosić/ ubrać, to ok, NIE odsyłam, ale dwa razy to zrobiłem w życiu (jeśli chodzi o odzież/obuwie).
Dodam, źe chyba nigdy nie odesłałem nic bez powodu konkretnego !!