Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
To już się robi męczące w obecnych czasach że nie potraficie nauczyć swojego Chatbot-a rozpoznawać kto komu odpowiada!. Wasz Chatbot myli Kupującego ze sprzedawcą!!
Już n-ty raz jak jako sprzedawca odpowiadam kupującemu i wtrąca się Chatbot Allegro z komunikatem "Psst! Tu Allina, czatbot Allegro. Zanim wyślesz wiadomość do sprzedającego, mam małą podpowiedź!...." I pytaniem które MUSI SIĘ POTWIERDZIĆ aby wysłać odpowiedź: CZY NA PEWNO CHCESZ WYSŁAĆ?
I później następny durny komunikat "Wiadomość „...“ wysłana. Poczekajmy na odpowiedź sprzedającego. Miłego dnia!
Jakiego SPRZEDAJĄCEGO ?? Wiadomość wysyła KUPUJĄCY do mnie, do SPRZEDAWCY!! Ja jako sprzedawca odpowiadam kupującemu, nie odwrotnie!
@HMS_Computers_II dziękuję, że nam to zgłaszasz! Czy mogę poprosić Cię o wysłanie zrzutu ekranu z błędnymi wiadomościami do Alliny? Przekażę to do odpowiedniego zespołu, aby mogli to zweryfikować i ulepszyć jej działanie.
@HMS_Computers_II dziękuję! Przekazałam sprawę do odpowiedniego zespołu.
@HMS_Computers_II niestety ze względu na ograniczenia techniczne, naprawa wskazanego przez Ciebie problemu może zająć nam trochę czasu.
Obecnie jako sprzedający masz możliwość wyłączenia komunikatów Alliny, jeżeli uważasz je za nieprzydatne. Tutaj jest artykuł na ten temat.
Alinę możesz wyłączyć, jest taka opcja gdzieś w ustawieniach komunikacji...