anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chory panel Jakości Sprzedaży - Wysyłka w terminie

x-drum
#9 Pomysłodawca

Witam.

Proszę o opinie użytkowników oraz wyjaśnienia moderatorów, dlaczego w Panelu Jakości sprzedaży jak i w indywidualnych zamówieniach, sprzedawcy oraz klienci są notorycznie wprowadzani w błąd odnośnie terminu nadania oraz dostarczenia przesyłki, oto przykład z panelu jakości sprzedaży, gdzie otrzymuję minusowe punkty, mimo nadania przesyłki w wyznaczonym terminie:

Czas na wysłanie:

do śr., 1 kwi 2026, 23:59

Tracking:

1. 1 kwi 2026, 14:14
    Przesyłka została nadana

2. 31 mar 2026, 15:39
    Przesyłka została przygotowana przez nadawcę

Takich zamówień mam więcej, mimo, że są one nadawane w terminie, który jasno wyświetla Allegro, czyli do końca dnia, na ogół w godzinach 12-14, to otrzymuje minusowe punkty w panelu jakości sprzedaży i są klasyfikowane jako nienadane w terminie.

Allegro - kiedy zakończycie tę patologię i wprowadzenie sprzedawców i klientów w błąd - jeśli jako sprzedawca widzę informację, że mam czas na nadanie przesyłki do 1.04 do 23.59, to jeśli nadam przesyłkę  1.04 o 14:14 tzn. że zmieściłem się w terminie, który został mi wyświetlony, a czy kurier podejmie paczkę o 5 rano, jutro, pojutrze czy za tydzień, nie jest już zależne ode mnie i karanie nas, jako firmy za tego typu obsuwy przewoźnika jest chore. Jest to wprowadzanie nas jako sprzedawców w błąd oraz naszych klientów, którzy oczekują przesyłki w wyświetlanych terminach. 
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @x-drum. Pozostawienie przesyłki w skrytce automatu paczkowego lub w punkcie nie jest jednoznaczne z wysyłką. Jeśli czas na wysłanie to 1 kwietnia 2026, 23:59, to do tego czasu kurier powinien zeskanować przesyłkę, aby w naszym systemie widniała jako wysłana. 

Aby zmieścić się w tym terminie, sprawdź jakie godziny graniczne mają przewoźnicy w Twojej miejscowości. Aby kurier odebrał paczkę tego samego dnia, powinieneś zostawić ją w automacie/punkcie przed godziną graniczną. Informacje na ten temat znajdziesz w artykule

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

x-drum
#9 Pomysłodawca

DHL BOX - Godzina graniczna - 14.30, paczka nadana 14.14, czyli przed godzina graniczną, uznana za nie nadaną w terminie - minusowe punkty

Allegro One Punkt - Godzina graniczna - 17.00, paczka nadana 14.45, czyli przed godziną graniczną, uznana za nie nadaną w terminie - minusowe punkty

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@x-drum Proszę, podaj numery obu zamówień. 

Marysia
oznacz moderatorów

x-drum
#9 Pomysłodawca

4735bfe0-2d04-11f1-96a4-c560231537f8

abd764c0-2cec-11f1-8b9e-c3cb50430477

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@x-drum Przekazałam zamówienia do wykluczenia z jakości sprzedaży.

Marysia
oznacz moderatorów