Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, mam taki przypadek. Sprzedaję przesyłkę elektroniczną w postaci złota w grze MMO. Kupujący dokonał 3 oddzielnych transakcji kupując łącznie 4 szt. przedmiotu wirtualnego (1 szt + 1 szt + 2 szt). Było to trochę dla mnie dziwne, że nie mógł po prostu kupić 4 sztuk w jednej transakcji. Nie zauważyłem, że status OPŁACONE ma tylko 1 transakcja. Pozostałe 2 transakcje mają status: PŁATNOŚĆ ROZPOCZĘTA, a problem polega na tym, że wszystkie przedmioty już kupującemu dostarczyłem i mam to potwierdzone nagraniem video, jak dokonuję wysyłki.
Po krótkiej rozmowie w grze twierdzi, że wszystko jest OK i że pieniądze zdjęło mu z konta... Czy to możliwe żeby płatność tak długo szła? Czytałem, że po 5 dniach od braku płatności wszystko się kasuje i wraca do puli aukcji. Mój problem polega na tym, że wszystko mu wysłałem.
Czy można takiego kupującego zgłosić jako próbę oszustwa, czy jest to typowo moja wina, że wyslałem mu rzeczy przed otrzymaniem pieniędzy i nie da się z tym nic zrobić? Czy ktoś miał podobny przypadek, co w takiej sytuacji mogę zrobić, gdy nie otrzmam pieniędzy? Na zwrot przedmiotów w grze raczej nie mam co liczyć...
Allegro Ci nie pomoże. Tu często jest problem z płatnościami. Jeśli kasa nie doszła to raczej już nie dojdzie, no chyba że to był przelew tradyjny. Kasa wróci do niego na konto w ciągu kilku dni roboczych. A klienci jak klienci jak cos im nie poszło to zamiast anulować i ponowić płatność kupują ponownie... Podejrzewam, ze doskonale wiedział, ze nie przeszło i dlatego kupował od razu znów. Masa klientów wie co znaczy ten komunikat. Gdyby to był klient w stylu "sprawdzę sprzedawcę zanim kupię więcej" to najpierw czekałby na wysyłkę i dopiero kupował znów...
@Voro89 Mówiąc wprost - zostałeś zrobiony w bambuko i teraz jedyne co możesz realnie zrobić to wyciągnąć nauczkę na przyszłość.
@Voro89 to była płatność kartą i wystąpił błąd podczas jej procesowania, więc te środki nie przejdą. Obecnie płatność jest anulowana, a kupujący może ponownie opłacić zamówienie w zakładce Moje zakupy.
Bardzo Państwu dziękuję za pomoc, jestem w kontakcie ze sprzedającym i podobno ma zrobić mi dopłatę 15zł, kwota jest bardzo niewielka, ale sprawę można uznać za rozwiązaną. Generalnie nie powinienem wysyłać przedmiotu dopóki nie otrzymam pieniędzy w systemie Allegro, jest to dla mnie nauczka by zwracać na to uwagę. Na tym chyba można zakończyć ten wątek, bardzo dziękuję za rady i informacje.