Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaję komputery i podzespoły. Wg przepisów powinienem mieć kasę fiskalną. Sprzedaż jest prowadzona na bazie integracji z hurtownią w której ceny się zmieniają kilka razy dziennie i w której jest ponad 20000 przedmiotów. Jak rozwiązać problem kasy fiskalnej?
@k2-kom nie masz księgowego/księgowej? Jeśli nie to radzę poszukać.
Fiskalizację prowadzisz normalnie, sprzedajesz towar za 100zł to masz wbić paragon/fakturę na 100zł, bez względu jaką cenę masz na hurtowni.
Dzięki, ale jak taki paragon fiskalny trafia do klienta i jak wprowadzić do kasy tyle towaru?
@k2-kom kupisz kasę , wszystkim zajmie się serwisant .
@k2-kom paragon wysyłasz razem z towarem.
Co do towarów to albo programujesz każdy towar ręcznie albo kupujesz zamiast kasy fiskalnej - drukarkę fiskalną, gdzie paragony drukuje się z komputera.
Drukarka fiskalna jest droższa i musisz mieć do tego osobny program do paragonów.
@mdrogeria serwisant pokaże jak tworzyć towary ale nie będzie klepał 20tyś indeksów... chyba że jest możliwość jakoś to wgrać hurtem ale to zależy od wielu czynników. Nie zawsze się da.
@mix-mce kiepski serwisant zwali robotę na Ciebie , u mnie zawsze jest na cycuś glancuś , jak potrzebne poprawki wsystarczy telefon i w ciągu dnia sprawa załatwiona .
@mdrogeria nie zamierzam się z tym kłócić ale niech @k2-kom ma świadomość że różnie może być. Ja wolę drukarkę fiskalną, komputera i tak muszę używać więc dla mnie wygodniej, parę kliknięć i jest paragon.
Nikt się nie bawi w ręczne programowanie kilkunastu tysięcy kodów PLU w kasie fiskalnej. Jak ktoś che mieć na paragonach dokładną nazwę produktu, to wtedy kupuje się drukarkę fiskalną i program do wystawiania faktur. Poza tym pamięć kasy fiskalnej jest ograniczona.
Są jeszcze kasy systemowe, które współpracują online z programami magazynowymi (mają one możliwość dodawania nowych pozycji w czasie pracy). Jednakże taka kasa jest droższa niż drukarka.
A co do bazy towarowej w kasie, to programuje się je w miarę ogólnie, tak aby dany kod dało się przypisać do produktu bez względu na producenta czy odmianę/model/wersję itp. W ten sposób będziesz miał co najwyżej kilkaset (w bardziej rozbudowanej wersji kilka tys.) kodów PLU.