Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w temacie.
Kupują 3 sztuki, byle mieć Smarta i od razu zgłaszają zwrot dwóch.
Co Allegro ma zamiar z tym zrobić?
@marta18466 nic, temat poruszany 😞 ustawa na to zezwala, wkalkuluj w produkt i zapomnij szkoda czasu i nerwów 🙂
Dla mnie to jest parodia.
Wprowadzić limit darmowych zwrotów SMART i proceder rozwiązany.
Ale po co?
@marta18466 zawsze możesz zrezygnować ze smarta w czym problem ?
Tylko czy nie zejdzie Ci sprzedaż do zera 😞
Potrącić koszt przesyłki. Ja nie mam smarta, ale tak robię w przypadku jeżeli ktoś " zejdzie " zwrotem poniżej darmowej przesyłki. Co innego jeżeli jest to reklamacja. Ale w przypadku zwrotu nie ma zmiłuj.
Temat poruszany wielokrotnie. Do wglądu w archiwum. Wystarczy poszukać.
Jesli cos ci nie odpowiada to zrezygnuj ze sprzedazy.
"Jak coś Ci nie odpowiada to zrezygnuj ze sprzedaży" - co za denne stwierdzenie.
@marta18466 nie pochwalam tego co się dzieje , ale allegro nie jest czymś co Ci się należy , tu są zasady i akceptujesz je lub nie ... masz wybór .
To nie są zasady, a luka, którą wykorzystują kupujący 😉
Stwierdzenie proste jak konstrukcja cepa.
Jesli mnie jakies zasady/regulamin nie pasuja to nie korzystam z danych uslug.
I tyle.
"Jak coś Ci nie odpowiada to zrezygnuj ze sprzedaży" - co za denne stwierdzenie. - Nie, to nie jest "denne stwierdzenie". To po prostu jest "real" - wszyscy sprzedawcy mają ten sam problem.
To jest patologia, z którą mierzą się sprzedawcy i to nie jest normalne - dlatego Allegro powinno coś z tym zrobić.
Traktowanie tego jako "akceptuj albo nara" jest trochę słabe. Portal powinien być przyjazny dla obu stron i szacunek za pracę należy się również sprzedającym.
A to luka, którą kupujący perfidnie wykorzystują.
A jak mi nie odpowiada płacenie podatków i odprowadzanie składek na ZUS to jakie cenne rady?
Głupi komentarz na miarę naszego premiera...
Zawsze starałem się "grać fair ale jak Allegro nie zagrało fair ze Smartem, to nie wiem czy to nie jest dobre rozwiązanie.🤔
u mnie zwroty za 8 zł 🙂 .Nie będę już mówił o przytrzymywaniu towary do 13 dni skoro towar nie pasuje co za sen trzymanie go do ostatniego dnia 🙂
W Smarcie da się zrobić płatne zwroty? Chyba nie..
Wystarczy, że allegro zaczęłoby traktować zakup jako jedną paczkę, wtedy albo zwracasz wszystko albo nic.
Wystarczy, że wygenerowanie etykiety zwrotnej byłoby płatne symboliczne 3-4 zł
Uważam, że to jest patologia, z którą mierzą się sprzedawcy i to nie jest normalne - dlatego Allegro powinno coś z tym zrobić.
Traktowanie tego jako "akceptuj albo nara" jest trochę słabe. Portal powinien być przyjazny dla obu stron i szacunek za pracę należy się również sprzedającym.
A to luka, którą kupujący perfidnie wykorzystują.