anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ALLEGRO reaguje i w jaki sposób na zgłoszenie moim zdaniem oszustwa.

DAGAMED1
#1 Nowicjusz#

Chcę poinformować i ostrzec przed sprzedającym [edycja] Moim zdaniem oszust.

Zgodnie z https://allegro.pl/oferta/rekawiczki-rekawice-nitrylowe-jednorazowe-100-m-9988812340?snapshot=MjAyMC...  chciałem zakupić rękawice nitrylowe tak jak na zdjęciu firmy [edycja] Klikając do koszyka. Zorientowałem się, że w opisie przedmiotu napisano winylowe. Ponieważ nie znalazłem u allergowicza możliwości anulowania zamówienia napisałem przez "pytanie do sprzedającego" o rezygnacji z transakcji. Mimo tego przyszła do nas przesyłka z winylowymi nieznanej chińskiej produkcji, za pobraniem, którą przez nieuwagę pracownk opłacił. Po zorientowaniu się dzwoniliśmy kilka razy. (Brak odbioru i brak oddzwonienia. ) Pisaliśmy do [edycja] aby odebrał nie zamówione rękawiczki. Brak odpowiedzi brak reakcji. Napisaliśmy, że jeżeli w ciągu 2 dni nie będzie odpowiedzi to nie pozostawimy sprawy bez reakcji. Po tym fakcie firma [edycja] zlikwidowała ofertę. Proszę Allegro o zweryfikowanie firmy [edycja] . Pozdrawiam

Otrzymałem WINYLOWE.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@DAGAMED1 masz wyrok sądu ? publicznie bym tego nie robił, usuń dane 😞

Rozpocznij dyskusję allegro Ci pomoże jak sprzedawca się nie odezwie, ale nie rób tego publicznie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@DAGAMED1 Złóż pisemną reklamację w Dyskusji; https://allegro.pl/dyskusje/nowa napisz tam, że kontaktowałeś się przed wysyłką po zauważeniu nieprawidłowości, aby cofnąć zamówienie w ramach reklamacji, mimo to paczka została nadana i odebrana przez pracownika. Dodaj, że podtrzymujesz swoją reklamację, zapytaj gdzie odesłać towar. Po odesłaniu sprzedawca powinien Ci zwrócić wszystkie koszty, także koszt odesłania. Sprzedawca ma 24 godziny na reakcję w sporze, po tym czasie pomoże Ci tam pracownik Allegro.

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@DAGAMED1  Co tu weryfikować ?  Gołym okiem widać, że to żadna firma. Konto zwykłe, niedawno założone. Żadnych danych, zero warunków zwrotów.  Do tego w opisie :

Zdjęcie opakowania poglądowe. Pakujemy za kolejnością jakie opakowania mamy na stanie. Kupujesz na aukcji rękawiczki winylowe tak jak w opisie. Tytuł aukcji jedynie pomaga w wyszukiwaniu towaru w bazie serwisu aukcyjnego.

Nic tylko kupować 😊

LEW433
#21 Demiurg#

@Kaliope_Brzeg Zgłosić aukcję i już.

oznacz moderatorów