Dzień dobry, szukałem w internecie ale pojawia się dużo sprzecznych informacji więc postanowiłem zapytać tutaj. Jedni piszą że osoby prywatny nie muszą przyjmować zwrotów inni piszą że muszą jeśli oferta była w SMARCIE. Więc jak to w końcu jest jeśli oferta była w smarcie a jestem osobą prywatną to muszę przyjmować ten zwrot czy nie muszę? A jeśli nie muszę to jak to technicznie zrobić gdy osoba zgłosiła zwrot i wysłała już paczkę czy wystarczy wtedy nie przyjąć paczki i w panelu allegro w decyzji zwrotu kliknąć "odmowa zwrotu środków"?
@Direndo na allegro lokalnie nie musisz przyjmować zwrotu. Na zwykłym jak oferta miała oznaczenie smart zwrot przyjmujesz bo tak zaznaczyłeś w ofercie.
A co sie stanie jeśli nie odbiore paczki i klikne decyzje zwrotową "odmowa zwrotu środków"? Wszędzie jest napisane że prywatny sprzedawca prawnie nie ma obowiązku przyjmować zwrotów
@Direndo jak odmówisz allegro pewnie zwróci z AOK i może obciążyć ci rachunek oddana kwotą.
Jeśli to była sprzedaż ze SMART na zwykłym Allegro a nie na lokalnie to zwrot musisz przyjąć bo jednym z warunków SMART na zwykłym allegro jest wyrażenie zgody na przyjęcie zwrotu.
Samo to, że jako osoba prywatna nie masz obowiązku przyjmowania zwrotów nie ma znaczenia - udostępniając SMRT dobrowolnie wyraziłeś zgodę na przyjęcie zwrotu.
„Wszędzie jest napisane że prywatny sprzedawca prawnie nie ma obowiązku przyjmować zwrotów”
To prawda aczkolwiek to nie jest tak że prawo zabrania przyjęcia zwrotu a jedynie nie nakłada takiego obowiązku.
Ty wyraziłeś zgodę na ewentualny zwrot więc teraz masz obowiązek się z tej deklaracji wywiązać.
@Direndo nie musisz przyjmować jeśli jest to zwrot ,, bo takie ma widzimisię ,, klient , ale jeśli w formularzu zwrotu są jakiekolwiek przesłanki mówiące o niezgodności towaru z umową będzie to reklamacja , którą musisz pojąć i wydać decyzję
Klient napisał w uzasadnieniu że zakup został zrobiony przez pomyłke więc jest to właśnie jego widzimisie tylko nie wiem teraz co zrobić technicznie jak paczka jest już nadana czy mam jej po prostu nie przyjmować a w decyzji zwrotowej zaznaczyć odmowe zwrotu środków?
@Direndo Sprzedajesz na zwykłym Allegro, gdzie warunkiem udostępniania klientom opcji SMART, niezaleznie od tego czy jesteś osobą prywatną czy przedsiębiorcą, są związane z tym obowiązki, na ktore zgadzasz się udostępniając SMARTA w tym przyjmowanie zwrotów konsumenckich, czyli także "zakup przez pomylke" lub "bez podawania powodu" . Zwrot musisz przyjąc i oddać pieniadze, tj cenę towaru plus ewentualne koszty wysyłki wpłacone przez kupującego. Nie radzę postępować inaczej, bo nie wyjdzie ci to na dobre.