Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jest jakiś sposób na chińskich sprzedawców, którzy wystawiają identyczny towar co inny sprzedawca - towar personalizowany/wykonywany na zamówienie?
Moja oferta:
BIAŁA SZATKA DO CHRZTU HAFT IMIĘ DATA, płótno + KARTONIK . Akantus 6919023680 - Allegro.pl
SZATKA DO CHRZTU Biała HAFT IMIĘ DATA, płótno. + KARTONIK. Akantus 12162373187 - Allegro.pl
Oferta chińskiego sprzedawcy:
BIAŁA SZATKA DO CHRZTU HAFT IMIĘ DATA, płótno 16106267184 - Allegro.pl
SZATKA DO CHRZTU Biała HAFT IMIĘ DATA, płótno 16106455307 - Allegro.pl
Obie MOJE oferty mają kody EAN, wpisaną MOJĄ markę i są w Katalogu Allegro.
----
Kinga
@diegoaragon ale wiesz, że skoro dodałeś produkt do katalogu i te wszystkie zdjęcia, i piękny opis to teraz każdy sprzedawce może to sobie wziąć jednym przyciskiem ?
Teoretycznie nie powinien, bo to produkt wytwarzany przez ciebie, ale to walka z wiatrakami.
A wystarczyło dodać do produktu w katalogu jedno zdjęcie i lakoniczny opis, to już chiński sprzedawca by tak łatwo i zgodnie z prawem Allegro tej oferty od Ciebie nie skopiował.
Zgłoś, że oferta chińczyka jest podpięta pod niewłaściwy produkt, bo wpisali sobie inną markę, a w produkcie jest twoja, pewnie odepną od produktu, ale oferty chińczyka nie usuną ...
Tu masz podobny wątek
możesz zrobić tak jak radzi moderatorka, ale jak przygotować "dokumentację potwierdzającą fakt posiadania praw wyłącznych" dla produktu handmade, to już pewnie tylko Allegro wie ...
@ja_Nitka dziękuję za rady.
Chiński sprzedawca nie wykonana produktu z mojej skopiowanej oferty.
Jeżeli chodzi o dodanie jednego zdjęcia i ubogiego opisu przy tworzeniu oferty/dodaniu produktu do katalogu, to niestety nie działa, zdjęcia i dłuższy opis z innych ofert/od innych sprzedawców są i tak zaciągane do katalogu.
To jest oficjalne stanowisko Allegro (?):
----
Kinga
@diegoaragon fajnie mają napisane w pomocy o ochronie własności intelektualnej, prawda ... 🤣 🤣 ale to dotyczy tylko Ciebie, w momencie kiedy tworzysz opis produktu, zanim go dodasz do katalogu, to nie możesz kopiować od innych, ale jak już TY dodasz ten opis do katalogu to Allegro i inni mogą to sobie kopiować, bo udzieliłaś im takiej zgody... tak sprytnie to sobie wymyślili ....
Jeśli chodzi o zaciąganie zdjęć innych niż miniaturka i autorskich opisów z ofert, które są przyłączane do już istniejącego produktu - to jesteś pewna, że tak się dzieje ??
W momencie edycji oferty lub wystawiania oferty, która jest połączona z istniejącym produktem nie ma już w formularzu formułki
@ja_Nitka zmiana miniaturki w ofercie podpiętej pod katalog daje kolejne zdjęcie w katalogu.
Analogicznie jest z nowa ofertą (z innymi zdjęciami), którą podpinamy pod produkt z katalogu, dodają się nowe/inne zdjęcia do katalogu.
Tu ciekawy przypadek: Odp.: Ktoś nam pododawał zdjęcia innych produktów do naszych ofert - Społeczność Allegro - 827706
W moim przypadku jest tak, że chiński sprzedawca stworzył klona oferty i tym samym klona produktu w katalogu mimo, iż produkt w katalogu już istnieje z prawidłowym nr EAN.
---
Kinga