anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest jakiś sposób na kupujących, którzy blokują towar w koszyku a potem nie kupują?

gahol8181
#3 Debiutant#

Jakiś czas temu otrzymałem zapytanie o przetrzymanie towaru do daty X, kiedy to rzekomy kupujący będzie posiadał finanse na zakup. Dziwnym trafem kilka dni później inna osoba wrzuca produkt do koszyka i trzeci dzień cisza... Brak odpowiedzi na wysyłane pytania.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@gahol8181 co masz na myśli przez "wrzuca do koszyka"? To, że kupuje? Rozumiem, że dotyczy to Allegro Lokalnie? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

gahol8181
#3 Debiutant#

Powiedzmy, że kupuje ;). Zatrzymał się na dodaniu do koszyka..

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@gahol8181 a to dotyczy Allegro Lokalnie? Kupujący ma 5 dni na opłacenie zamówienia, po tym czasie transakcję uznajemy za anulowaną. Jeśli taka sytuacja się powtarza to możesz nam zgłosić taką osobę. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

gahol8181
#3 Debiutant#

Tak, lokalnie. Znam regulamin i terminy 😉 Wystawiając coś na sprzedaż liczę się z tym, że kupujący ma termin 5 lub 7 dni. Chodzi mi bardziej o sytuację kiedy po 5 dniach nie otrzymam zapłaty, wystawię raz jeszcze i znowu ktoś (tym razem inny, np. znajomy poprzedniego) doda do koszyka, nie dokończy transakcji i nie będzie odpowiadał na wiadomości. W końcu zależy mi na pieniążkach a nie na czekaniu 5, 10 dni 😉

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@gahol8181 rozumiem, ale nie mamy możliwości sprawdzić, czy kolejny kupujący to nie jest przypadkiem kolega tamtego. Tak jak napisałam jeśli taka sytuacja się powtarza, to możemy to zweryfikować, ale jeśli to pojedyncze przypadki to transakcje są po prostu anulowane. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

gahol8181
#3 Debiutant#

ok, no szkoda. Może nie będę musiał "zgłaszać"

Dziękuje

Pozdrawiam

oznacz moderatorów