anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czy można usunąć negatywną opinię ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
BuBu-lodz-pl
#9 Pomysłodawca

13;52 piatek wpłynięcie zamówienia .Już o godz.14;38 piątek przesyłka już w punkcie DPD czyli nadana w ten sam dzień !!!Przesyłka dostarczona przez kuriera w następny dzień roboczy czyli poniedziałek ! Dostawa następnego dnia zadeklarowa przez sprzedawcę jest od poniedziałku do piątku czyli w dni robocze!!!

A ja i tak zgarniam negatywa 

Czuję się pokrzywdzona i oszukana .

Postaram się aby paczka była o godz.14;01 ale 40 minut po wpłynięciu zamówienia to chyba niezły wynik?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@BuBu-lodz-pl W tym przypadku masz uzasadniony żal.Niestety są ludzie i taborety bez umiejętności czytania ze zrozumieniem.Dla każdego rozsądnie myślącego wiadomym jest, że przesyłki z zakupem dokonanym w piątek należy spodziewać się najszybciej w poniedziałek, co jest również zależne od godziny złożenia zamówienia.Miałaś pecha, że trafiłaś na kupującego/ą który/a chciał/a na wczoraj.Plus jest taki, że ocena ta nie liczy się Tobie do jakości sprzedaży.Czyli Kupujący/a wystawiła wcześniej opinię pozytywną za inną transakcję w okresie krótszym niż 7 dni.Allegro z komentarzem nic nie zrobi informując Ciebie, że jest to subiektywna ocena wystawiona przez kupującego.

oznacz moderatorów
BuBu-lodz-pl
#9 Pomysłodawca

Najbardziej to mi się podoba ludzie i taborety. Przynajmniej humor mi sie poprawił 😉

oznacz moderatorów
akcesoria-net-pl
#15 Entuzjasta

@BuBu-lodz-pl masz negatywa, który nie liczy się do jakości sprzedaży, to jakby go nie było.

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Widocznie klient do którego była przesyłka żyje w innym świecie i nie interesuje go że są dni wolne od pracy ,on ma dostać następnego dnia i tego się domaga. Allegro opinii ci nie usunie ,pozostaje dialog z klientem i przekonanie go do zmiany 

oznacz moderatorów
starling_shop
#14 Krzewiciel

Nie licz na to, że allegro cokolwiek usunie. Według nich klient ma prawo Ci nawet .... na głowę

oznacz moderatorów
BuBu-lodz-pl
#9 Pomysłodawca

Tak wiem że allegro tego nie usunie , ale pozostaje taka niesprawiedliwość w mojej ocenie że tak naprawdę jest jak piszesz i brak reakcji na to jeszcze bardziej mnie wrrr..

Dobrej nocy 😉

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Komentarz powinien być obiektywny i odzwierciedlać rzeczywisty przebieg transakcji, jeżeli tak było(mamy tylko twój przebieg wydarzeń) to ze strony kupującego nieładnie.

oznacz moderatorów
BuBu-lodz-pl
#9 Pomysłodawca

Myślę że to wynika z niezrozumienia ;klienci chyba mylą wysyłka w tym samym dniu z  dostawą w tym samym dniu. Ponadto nie doczytują ze dostawa w dni robocze od poniedziałku do piątku (  a wysyłka była w piątek ) W tym przypadku posiadanie nawet rakiety nie rozwiązałoby sprawy Tutaj mam właśnie żal do allegro że w takich przypadkach nie anuluje takich bzdur wypisywanych przez szanownych naszych klientów .

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BuBu-lodz-pl a coś w negatywie kupujący napisał? wklei jeśli coś pojawiło

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@az1rael Zapewne o ten komentarz chodzi.

"Kupujacy zdeklarowal dostawe nastepnego dnia pod warunkiem zakupu do godziny 14tej, (bylo to glowne kryterium zakupu przez mnie). Towar nie dotarl w deklarowanym czasie. "

"13;52 piatek wpłynięcie zamówienia .Już o godz.14;38 piątek przesyłka już w punkcie DPD czyli nadana w ten sam dzień !!!Przesyłka dostarczona przez kuriera w następny dzień roboczy czyli poniedziałek ! Dostawa następnego dnia zadeklarowa przez sprzedawcę jest od poniedziałku do piątku czyli w dni robocze!!!Postaram się popracować nad szybkością dostarczenia do punktu ale wydaje mi się że wynik 40minut to i tak jest niezły ;)"

Odpowiedź z dnia 23 sty 2023
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

za coś takiego kupujący zostałby w sądzie zaorany

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To idź da sądu, łatwo tym operujesz ale moim zdaniem tylko "agitujesz".😡

oznacz moderatorów
ArantesArt
#9 Pomysłodawca

Prawdopodobnie kupującemu się wyświetlała dostawa na następny dzień, ale przy wyborze paczkomatu. Miałam podobną sytuacje. Kupujący żalił się mi że jak wybiera kurier dpd to widnieje, że paczka będzie dopiero w poniedziałek, a allegro (jakże hojne i łaskawe 😛 ) samo oznaczyło aukcję "dostawa na następny dzień" czy jakoś tak. Szkoda, że tylko przy opcji paczkomatu tak widniało. I oczywiście klient chce kupić coś w piątek i jest mu niezmiernie potrzebne na sobotę  😛

oznacz moderatorów