anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy tylko u nas sprzedaż spadła?

Supleman-sklep
#8 Zapaleniec

Cześć, jak u Was sprzedaż? U nas od poprzedniego wtorku z dnia na dzień sprzedaż spadła o ponad 50%. Jakość sprzedaży prawie max. Jak to u Was wygląda? Ominąłem jakieś zmiany i "ulepszenia" ze strony Allegro?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

NipponShorty
#16 Inspirator

Okres Ferii od lat zawsze notował niższą sprzedaż z tego co tutaj sprzedawcy piszą

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A może ludzie przejrzeli i zaczęli kupować w innych miejscach

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Supleman-sklep u mnie zjazd od 12 lutego 🙂

MrMarco
#13 Ambasador

Tak samo, dość drastycznie. Coś się też zadziało z adsami ciężko się pojawić w wynikach nawet przy dużych stawkach

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MrMarco testy https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/guzik-quot-por%C3%B3wnaj-oferty-quot/m-p/...

Ukrywanie tańszych ofert, przez co mniej kumaci kupujący, porównując oferty ze sklepami czy innymi portalami kupują tam 😄 

Klient widzi często droższą ofertę jako główną i rezygnuje, nie wiedząc że po wejściu w nią po prawej pod ceną zobaczy inne 😞 Nie wiem kto wpadł na tak szalony pomysł 😞

MrMarco
#13 Ambasador

Hmm o tym nie wiedziałem, chociaż listing wydawał mi się jakiś zmieniony 😁 czyli w algorytmie też pewnie namieszane ogólnie

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MrMarco ja akurat jestem testerem więc widzę jak to działa, wpisuje hasło co szukam i mam dwie strony produktów a powinno być z 20 i żadnego guzika porównaj X ofert 😞 pojawiają się same głownie z katalogu często droższe, np. ja mam produkt za 89 zł a wyświetla się ten za 95 zł dopiero jak klient wejdzie w ofertę ma standardowe porównanie 😞 

MrMarco
#13 Ambasador

Właśnie też przerzuciłem słowa kluczowe w wyszukiwaniu po kątem ads właśnie. Pozmieniało się ma liście wyników wyniszukiwania i to srogo

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

nic sie tu już nie sprzedaje - mnie np. wycieli prawie całkiem.

na jednym koncie mam 10% sprzedazy rok do roku.

Na innym z 30%

To już czas opuścić ten portal - albo podnieść ceny o 30% i odpalić adsy

Inaczej - nie ma sensu - nic tu już robić.

Sam już tu nic nie kupuje bo drożyzna - w sklepie stacjonarnym dużo taniej 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Outlet-Butik- taki był zamysł i dalej jest żeby wywołać wojnę cenową między sprzedawcami ( katalog, X ofert, porównywarki, reguły cenowe itp. a teraz zostawienie w listingu tylko reprezentantów produktów z katalogu ), Ty nic nie sprzedajesz, szukasz innych kanałów, a konkurencja co walczy ceną i często nic nie zarabia zaraz się wykończy a wiesz kto na tym straci ? Allegro, Ciebie czy mnie nie będzie a Twoja konkurencja zbankrutuje i nie będzie miał kto sprzedawać 😄

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

ja to oberwuje od 2 lat. Na jednym koncie - sprzedaję polską markę majac dystrybucję.

To co odwalają inni tz Januszowie biznesu to szok. Wiem jakie sa ceny zakupu ich - wiem jakie są prowizje - oni naprawdę lecą na paru % a czasem na zero. Kiedy się zawiną ? nie wiem 

Aha dodam - pomimo tego ,że lecą na zero - i tak są .... drodzy w stosunku do sklepu stacjonarnego. Ja się już tylko śmieję z tego.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Outlet-Butik- u mnie to samo, produkt sprzedawany za 89 zł a też wiem za ile kupują, po odliczeniu prowizji i smarta zostaje im 2 zł na kartonik czy pakowanie, wychodzą na 0 zł na wielu produktach zostaje im 1 - 3 zł u mnie w branży maiłem już w tym roku dwie oferty odkupienia towaru bo robią reorganizacje lub tracą płynność finansową 😄

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

sam nie wiem - może i dobrze - choicaz - oni padną - wejda inni i będą robić to samo...

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Outlet-Butik- ja po 15 latach, spokojnie rozwijam inne kanały i się przestałem przejmować allegro, smart wyłączyłem we wrześniu szkoda nerwów, a co z tego wyjdzie zobaczymy 😄 Najgorsze że zamiast wesprzeć nas to dają darmowe wystawianie nowym, którzy jak połapią się ile jest opłat plajtują 😉

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ogólnie w weekend ludzie balowali. To, że nie kupowali mogę zrozumieć. Jednak  w  niedzielę miałam dosłownie 9h przerwy w polubianiu na Vi.... To nie było normalne, tam co chwila coś oglądają... xD. Od wczoraj znów się unormowało i nawet na droższe przedmioty się rzucili. Tylko jak zwykle nie na Allegro... Tu za to szaleją z itemkami walentynkowymi...