Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry
Fundacja dokonała zakupu na Fakturę VAT anteny panelowe.
Po otrzymaniu zaraz wypłniono zwrot podając powód nie pasuje mi.
Czy moge odmówić przyjęcia zwrotu zgodnie z ustawą bo nie jest to ani konsument ani mikro firma z jednoosobową dzialalnością.
Bardzo peoszę o pomoc w wyjaśnieniu tej kwestii
@FHU-ARED-ZDSTER możesz , ale czy na pewno chesz to zrobić ?
Myślę że tak bo w ostatnich miesiącach jest tyle zwrotów bez przyczyny . Poza tym klient nawet nie zapytał czy zwrot przyjmiemy tylko formularz i odsyłka. Dziękuję za odpowiedź
@FHU-ARED-ZDSTER masz rację , ale taki nasz los . Po mojemu lepiej przyjmij , ot tak dla spokojności 🤔
Jeżeli to fundacja, żeby się nie rozpętała burza, możesz nie przyjąć.😁
@FHU-ARED-ZDSTER Nie musisz przyjmować takiego zwrotu jednak rzeczywistość na allegro jest taka, że możesz narobić sobie więcej nieprzyjemności odmawiając przyjęcia takiego zwrotu niż go przyjmując.
Ja osobiście miałem kilka takich sytuacji - generalnie przyjmuję zwroty i zapominam o sprawie.
@FHU-ARED-ZDSTER
Fundacja nie jest osobą fizyczną.
I to jest wystarczający powód dla którego: nie przysługuje jej prawo do odstąpienia od Umowy określone w Art. 27 Ustawy o Prawach Konsumenta.
Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od Umowy z powołaniem się na Art. 27 przez Fundację - nie wywołuje więc żadnych skutków prawnych (np. nie zmienia się właściciel rzeczy, a Ty nie masz obowiązku (możesz ale nie musisz) przyjmować oświadczenia o rezygnacji od Kupującego).
Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam