Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Dlaczego Allegro wymaga od sprzedających deklarowanie czasu wysyłki, skoro kupujący może dowolnie sobie wystawiać ocenę negatywną, nawet w przypadku wywiązania się z tego terminu?
Mam ustawione na "aukcjach" termin wysyłki 3 dni robocze, a kupujący wystawia ocenę "nie polecam", ponieważ przesyłka nie została wysłana natychmiast? Gdzie tu jest sens?
Gdzie tu jest sens? Nie ma.
bo mają zrąbany algorytm przewidywanego wróżkowania czasu teleportacji paczek do kupującego najlepiej na wczoraj i nie widzą krzywdy odwalania dziadostwa i ukrzywdzania sprzedawców co karmią ich prowizją
Najgorsze jest to, że pisałem do Allegro, gdzie wyjaśniłem sytuacje. A odpowiedź to: „kupujący ma prawo do wyrażenia swojej subiektywnej opinii.”
Szkoda tylko, że ja nie mam żadnego prawa jako sprzedający, a niesprawiedliwe negatywne oceny obniżają sprzedaż.
Allegro nienawidzi Sprzedawców. Takie odnoszę wrażenie, że chcą pozbyć się większości z nich. Wszystko tu jest pozbawione sensu i logiki, więc tylko takie wyjaśnienie pozostaje. Nawet zgłaszanych błędów nie naprawiają, z wyjątkiem błędów technicznych. Pamiętam początki Allegro, gdy Sprzedawcy byli im potrzebni jak tlen. I wtedy zupełnie inaczej nas traktowali. Teraz chcą wypchnąć Sprzedawców do innych serwisów. Nic tak nie zniechęca do danego serwisu jak nieuczciwe i niesprawiedliwe traktowanie.
wiesz co masz prawo takiego kupującego pozwać wtedy w sądzie najcześciej okazuje się że ta subiektywna opinia nie stała nawet koło merytoryki a podparta jest bo mi się wydawało, bo mi allegro pozwalało, bo w necie jestem anonimowy, bo każdy tak może i bo ja nie wiedziałem dlaczego mnie karać tylko mało komu się chce przeorać taką łajzę kupująca a zaletą takiego zaorania jest posiadanie prawomocnego wyroku na papierze którym można prewencyjnie trzaskać po głowie większość takich kupujących. Bo skoro masz wyrok tzn że masz determinację i środki by wywalczyć swoje i nie ma po co z tobą zaczynać
Zgłoś allegro dyskryminację sprzedawców za terminy wysyłek
.
.
.
sorry - nic to nie da bo serwis sam stosuje dyskryminację
wejdź na stronę i się przekonaj
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/jakosc-sprzedazy
i sobie poczytaj o czystości/dyskryminacji procentowej
np: ile
% sprzedawców ma więcej punktów od Ciebie.
lub
Super wynik! Jesteś w gronie najlepszych sprzedających na Allegro!
ktoś kiedyś dzielił ludzi wg tzw czystości rasowej
a teraz serwis dzieli sprzedawców na rasę panów
czytaj "super sprzedawców"
i innych odstających procentowo
Kupujący niestety są indoktrynowani taką filozofią
i zamiast chwalić sprzedawcę i ofertę za zgodność z umową - oceniają
te pkty procentowe