Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego od czwartku 19.12.2024 do dziś do 21.12.2024 z wysyłką natychmiast pokazuje mi, że u klienta paczka będzie dopiero po świętach? To jest ograniczanie sprzedaży dla mnie jak i dla klienta który chciałby u mnie coś kupić, czasy są źle podawane bo wysyłając paczki 19.12 były już następnego dnia u klienta a wysyłając 20.12 widzę, że paczki są już w doręczeniu. Dlaczego allegro tak pogrywa? To jest specialnie, żeby ograniczyć sprzedaż mniejszym? Bo nie rozumiem takiego zagrania, prosiłbym o poważną odpowiedź a nie o tym, że takie są algorytmy, bo jeśli takie są to je naprawcie. Najciekawsze jest też to, że według czasów wysyłki ja muszę nadawać od razu a paczka podobno będzie szła nawet 5 dni roboczych więc to jest jakaś bzdura, nie mówie już o świątecznej liście na którą trzeba by się zapisać, ok, możecie wprowadzać coś takiego ale jakbyście podawali realne czasy wysyłek to spokojnie w piątek ktoś mógłby jeszcze sobie coś kupić i miałby to w sobote lub poniedziałek a ograniczyliście już od czwartku. Dlaczego taką praktykę prowadzicie? Dziękuje
od kiedy masz tu konto?
masz ustawiony czasy wysyłki na 2 dni lub więcej
to już tradycja na allegro, po wprowadzeniu "przewidywanego" czasu dostawy,
w zeszłych latach jak oficjalny sklep nie wyrabiał z czasem wysyłki to takiego bana terminowego dostali inni sprzedawcy i to na tydzień przed świętami
Jest ustawione wysyłka natychmiast
@theRafael Tak działa algorytm Allegro (zaprogramowany celowo pod dużych sprzedawców) oraz tak pokazują "Twoje dane historyczne"🤣😂🤔
Kłamią okropnie z czasami dostaw. Przez cały rok przewidywania są zbyt optymistyczne, a przed Świętami odwrotnie - jakaś nieuzasadniona panika. Już od przed wczoraj wypisują głupoty że paczki nie dojdą. To są ludzie kompletnie bez doświadczenia w handlu bez logicznego myślenia. Zamiast robić przewidywania na podstawie samych dostaw Świątecznych z ostatnich 20 lat, to oni próbują dopasować sytuację sprzed trzech tygodni to tego co będzie tuż przed Świętami. Kompletny absurd! Po pierwsze jest teraz już znacznie mniejszy ruch w paczkach, po drugie kurierzy każdego roku starają się ostatniego dnia wszystko doręczyć i to na prawdę dobrze wychodzi. Nie zdarzyło mi się nigdy żeby jakaś paczka nie doszła na Święta, a tu takie kłamstwa od dwóch dni, że paczki nie dojdą. Tak to jest jak jajko próbuje być mądrzejsze od kury.