anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro nie pokazuje prawdziwych czasów wysyłki?

MAMY ROZWIĄZANIE!
theRafael
#7 Wielbiciel#

Dlaczego od czwartku 19.12.2024 do dziś do 21.12.2024 z wysyłką natychmiast pokazuje mi, że u klienta paczka będzie dopiero po świętach? To jest ograniczanie sprzedaży dla mnie jak i dla klienta który chciałby u mnie coś kupić, czasy są źle podawane bo wysyłając paczki 19.12 były już następnego dnia u klienta a wysyłając 20.12 widzę, że paczki są już w doręczeniu. Dlaczego allegro tak pogrywa? To jest specialnie, żeby ograniczyć sprzedaż mniejszym? Bo nie rozumiem takiego zagrania, prosiłbym o poważną odpowiedź a nie o tym, że takie są algorytmy, bo jeśli takie są to je naprawcie. Najciekawsze jest też to, że według czasów wysyłki ja muszę nadawać od razu a paczka podobno będzie szła nawet 5 dni roboczych więc to jest jakaś bzdura, nie mówie już o świątecznej liście na którą trzeba by się zapisać, ok, możecie wprowadzać coś takiego ale jakbyście podawali realne czasy wysyłek to spokojnie w piątek ktoś mógłby jeszcze sobie coś kupić i miałby to w sobote lub poniedziałek a ograniczyliście już od czwartku. Dlaczego taką praktykę prowadzicie? Dziękuje 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
RED
#21 Demiurg#

od kiedy masz tu konto?

masz ustawiony czasy wysyłki na 2 dni lub więcej

to już tradycja na allegro, po wprowadzeniu "przewidywanego" czasu dostawy,

w zeszłych latach jak oficjalny sklep nie wyrabiał z czasem wysyłki to takiego bana terminowego dostali inni sprzedawcy i to na tydzień przed świętami

oznacz moderatorów
theRafael
#7 Wielbiciel#

Jest ustawione wysyłka natychmiast

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

@theRafael

Sprawdź sobie w regulaminach przewoźników, jakie mają deklarowane i gwarantowane terminy doręczeń. Czasy dostaw mają niewiele wspólnego z tym co podaje przewoźnik.

Przykładowo Inpost deklaruje dostawę w ciągu 2 dni roboczych, a gwarantuje w ciągu 5 dni roboczych. Allegro Inpost zaś deklaruje dostawę na drugi dzień roboczy, ale nie podaje maksymalnego czasu dostawy (formalnie jest on więc nieskończony).

Dużo lepszym rozwiązaniem byłoby podawanie widełek przy dacie dostawy (typu dostawa pomiędzy xx - xx, czy dostawa po xx). 

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg#

@theRafael Tak działa algorytm Allegro (zaprogramowany celowo pod dużych sprzedawców) oraz tak pokazują "Twoje dane historyczne"🤣😂🤔

oznacz moderatorów
nikl
#14 Krzewiciel#

Kłamią okropnie z czasami dostaw. Przez cały rok przewidywania są zbyt optymistyczne, a przed Świętami odwrotnie - jakaś nieuzasadniona panika. Już od przed wczoraj wypisują głupoty że paczki nie dojdą. To są ludzie kompletnie bez doświadczenia w handlu bez logicznego myślenia. Zamiast robić przewidywania na podstawie samych dostaw Świątecznych z ostatnich 20 lat, to oni próbują dopasować sytuację sprzed trzech tygodni to tego co będzie tuż przed Świętami. Kompletny absurd! Po pierwsze jest teraz już znacznie mniejszy ruch w paczkach, po drugie kurierzy każdego roku starają się ostatniego dnia wszystko doręczyć i to na prawdę dobrze wychodzi. Nie zdarzyło mi się nigdy żeby jakaś paczka nie doszła na Święta, a tu takie kłamstwa od dwóch dni, że paczki nie dojdą. Tak to jest jak jajko próbuje być mądrzejsze od kury.

oznacz moderatorów